Γέμισαν τον Ποταμό οι Θεσσαλονικείς! (pics)

Η ζέστη έφερε… εξόρμηση στην Επανομή

Άνοιξαν σήμερα στις 8 το πρωί οι οργανωμένες παραλίες και οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν αρκετούς στις κοντινές παραλίες.

Οι Θεσσαλονικείς γέμισαν σήμερα την παραλία του Ποταμού Επανομής αναζητώντας μία όαση δροσιάς εν μέσω καύσωνα.

Οι λουόμενοι κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ προμηθεύονται τον καφέ τους από το beach bar στο χέρι. Οι εργαζόμενοι του beach bar φορούν μάσκες και γάντια και κάνουν συστάσεις σε όσους περιμένουν στην ουρά να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σύμφωνα με τα μέτρα που προβλέπονται, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων στις οργανωμένες παραλίες είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων. Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα τέσσερα μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά άρθρα