Γέμισε με φίδια η Λάρισα

Τι απαντάει ο Δήμος για αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει στη Λάρισα εδώ και εβδομάδες, από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εμφάνισης φιδιών, ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, με ρεπορτάζ του το onlarissa.gr, μετέφερε την άποψη ειδικών για το κατά πόσο το φαινόμενο αυτό μπορεί να συνδεθεί με ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα. Μπορείτε να θυμηθείτε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πατώντας εδώ.

Τι λέει όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος δήμος Λαρισαίων για το θέμα και τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση των χόρτων που ευνοούν και στην εμφάνιση ερπετών;

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος υποστηρίζει τα εξής: «Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα.

Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό.

Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. οπου υπαρχουν γατες φιδια και τρωκτικα δεν υπρχουν…μυαλο θελει κυριοι??????????

  2. Το πόσο ανίκανοι είναι οι πολιτικοί μας φαίνεται κι απ΄αυτό το γεγονός!
    Βάζουν ΕΝΦΙΑ σε καινούργια κατοικίσιμα σπίτια ενώ θα έπρεπε να τον άρουν απ΄ αυτά και να τον βάλλουν σε ακατοίκητα και παραμελημένα. Επιπλέον θα έπρεπε να ορίσουν και τιμή πώλησης των.
    Να δείτε για πότε ανακαινίζονται και κατοικούνται όλα! Και άρα εξαφανίζονται ,ποντίκια,φίδια, νυχτερίδες κ.λ.π.
    Αλλά τι περιμένετε από ανθρωπάκια που πρώτιστα μελήματα τους είναι να τακτοποιούν βδελυρότατες και μιαρότατες σχέσεις ομοφυλοφίλων;

Comments are closed.