Γενεύη: «Αστακός» το αεροδρόμιο

Έπειτα από την απειλή για βόμβα

Η αστυνομία της Γενεύης έχει ενισχύσει από το πρωί τους ελέγχους γύρω από το αεροδρόμιο Κουαντρίν της πόλης, έπειτα από πληροφορία που έλαβε από τη γαλλική αστυνομία που ανέφερε απειλή για βόμβα.

Προληπτικά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν περιμετρικά του αεροδρομίου τα οποία θα διατηρηθούν επ΄αόριστον.

Οπλισμένοι με πολυβόλα αστυνομικοί περιπολούν γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία.

Αξιωματούχοι του αερολιμένα δήλωσαν ότι ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, χωρίς να δώσουν άλλες πληροφορίες.

“Υπήρξε συναγερμός για βόμβα”, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην ελβετική πόλη.

Ενισχύθηκαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πλευρά των συνόρων.

“Η έρευνα θα καθορίσει τα γεγονότα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας… Οι γάλλοι ερευνητές θα συνεχίζουν να μας ενημερώνουν”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γενεύης Γκιγιόμ Ζαντίγ. “Η κατάσταση στο αεροδρόμιο είναι ήρεμη”.

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από μια σειρά επιθέσεων που τις συγκλονίζουν τις τελευταίες 18 ημέρες, μεταξύ τους ο σφαγιασμός ενός ηλικιωμένου καθολικού ιερέα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μέσα στην εκκλησία της ενορίας του στη βόρεια Γαλλία χθες το πρωί. Οι δράστες έκοψαν με μαχαίρι τον λαιμό του ιερέα.

Στη Γενεύη, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου είναι κλειστές. Οπλισμένοι αστυνομικοί ελέγχουν τα χαρτιά των επισκεπτών, ωστόσο αξιωματoύχοι του αερολιμένα αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο παραμένει ανοικτό και λειτουργεί κανονικά.

Ο εκπρόσωπος τoυ αεροδρομίου της Γενεύης Μπερτράν Στέμπφλι συνέστησε στους ταξιδιώτες να προσέρχονται νωρίς δεδομένων των καθυστερήσεων που οφείλονται στους περισσότερους ελέγχους. Ωστόσο είπε ότι δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση.

Σχετικά άρθρα