Γέννησε ενώ είναι σε κώμα 14 χρόνια!

Σοκ στις ΗΠΑ, διατάχθηκε έρευνα για βιασμό

Σάλο προκαλεί η είδηση πως μία γυναίκα που ήταν σε κώμα επί 14 χρόνια, γέννησε ένα υγιέστατο μωρό!

Οι αρχές στην Αριζόνα των ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τους New York Times, καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο έμεινε έγκυος η γυναίκα αλλά και το ποιος είναι ο πατέρας του μωρού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το μωρό γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου και είναι καλά στην υγεία του. Η μητέρα του είναι ασθενής στο Hacienda HealthCare στο Φοίνιξ.

Μια πηγή δήλωσε στο AZ Family πως «κανένα μέλος του προσωπικού δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος μέχρι λίγο πριν γεννήσει» προσθέτοντας πως «από όσα μου έχουν πει γκρίνιαζε και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε».

«Ήταν μια νοσοκόμα στο πλευρό της και από ό,τι άκουσα αυτή ήταν που την ξεγέννησε κιόλας. Δεν είχε κανένα τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Κανέναν απολύτως. Δεν ήταν καν σε θέση να πει ότι ήταν έγκυος», προσέθεσε.

Στο δωμάτιο της ασθενούς μπαινόβγαιναν πολλά άτομα και τώρα διεξάγεται έρευνα για να βρεθεί ο άνδρας που την βίασε. Πηγές σημειώνουν πάντως ότι οι άνδρες του προσωπικού του νοσοκομείου είναι υποχρεωτικό να μπαίνουν στα δωμάτια των γυναικών ασθενών συνοδευόμενοι από γυναίκες νοσηλεύτριες.

Η γυναίκα βρίσκεται στο ίδιο θεραπευτικό κέντρο τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς της προκλήθηκε εγκεφαλική βλάβη όταν κινδύνεψε να πνιγεί. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει φτάσει μέχρι τον κυβερνήτη, που έχει διατάξει έρευνα.

Το τοπικό υπουργείο Υγείας της Αριζόνας δήλωσε ότι γνωρίζει την κατάσταση και εργάζεται στενά με την αστυνομία και την εισαγγελία για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη φροντίδα που λαμβάνουν οι ασθενείς στο εν λόγω κέντρο φροντίδας ασθενών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικής δεοντολογίας στο Weill Cornell Medicine Τζόζεφ Φινς, το πιο ανησυχητικό από όλα είναι το γεγονός ότι ένας ασθενής που βρίσκεται σε ιατρικό κέντρο μένει έγκυος και δεν το παίρνει κανείς χαμπάρι.

Εξήγησε μάλιστα ότι τα άτομα που βρίσκονται σε κώμα τρέφονται με σωληνάκια και το βάρος τους παρακολουθείται τακτικά. «Προφανώς πήρε κιλά επειδή ήταν έγκυος και αυτό θα έπρεπε να το είχαν παρατηρήσει», προσθέτει.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Hacienda, Νάνσι Σάλμον, δήλωσε: «Το Κέντρο Περίθαλψης Hacienda λειτουργεί περισσότερα από 50 χρόνια και έχει εξαιρετική φήμη παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς μας.

Ως πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την κατάσταση κανενός ασθενή λόγω των νόμων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τυχόν διεξαγόμενες έρευνες.

Μπορούμε να πούμε, όμως, ότι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών και των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και ότι συνεργαζόμαστε πάντα, όταν μας ζητηθεί, με οποιαδήποτε υπηρεσία, με διαφανή τρόπο».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα