Γεωργιάδης: «Αν γεμίσει η Ερμού, τέλος το click away»

Όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Προειδοποιητικό μήνυμα ότι σε περίπτωση που γεμίσει η Ερμού, θα υπάρξει τέλος στο click away έστειλε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το Σάββατο (12/12) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην παράδοση εκτός (click away), για την οποία προειδοποίησε ότι «αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού», θα σταματήσει.

«To click away δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του πρόσθεσε: «Δεν υποκρίνομαι ότι το click away θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών», ενώ διευκρίνισε πως «Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα», ενώ υπογράμμισε πως «Εάν γίνει συνωστισμός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την διαδικασία».

«Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν και μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις είπε: «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός»

Σχετικά άρθρα