Γεωργιάδης: «Δεν θα αργήσει η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας»

Όσα είπε ο υπουργός

Αλλο ένα βήμα στη χαλάρωση των μέτρων του lockdown αναμένεται τις επόμενες ημέρες και, όπως προαναγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά τότε θα ανοίξουν δραστηριότητες νωρίτερα από τον προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί. Εκτιμά δε, ότι δεν θα αργήσει η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «αν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκευή θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων» και πρόσθεσε ότι «εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα όσα μπορούμε πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό».

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι ο ίδιος θα ήθελε να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όπως και να αυξηθεί πάνω από 100 -που είναι σήμερα- ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πότε η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας και εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test «δεν θα πούμε όχι εμείς». Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Σχετικά άρθρα