Γερμανοί σε Έλληνες: «Γουρούνια να φύγετε!»

Τι έγινε σε εστιατόριο του Μονάχου

Το κλίμα στη Γερμανία, τροφοδοτούμενο από λαϊκίστικα δημοσιεύματα, γίνεται όλο και πιο βαρύ, με τα ελληνικά εστιατόρια να αποτελούν τον πλέον εύκολο στόχο ακραίων αντιδράσεων.

Το εστιατόριο «Αθως», λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στο Κίρχσεεον, μια μικρή πόλη 35 χλμ. έξω από το Μόναχο.
Οι ιδιοκτήτες του είναι Ελληνες, από τη Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο καιρό δέχονται απειλές από αγνώστους με τη μορφή υβριστικών επιστολών και τηλεφωνημάτων.
«Γουρούνια να φύγετε… », είπε άγνωστος στην ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Ελσα Αθανασίου σε ένα από τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε.

Η ιδιοκτήτρια μίλησε στην φίλη της Ναντίν Κάμπερλεν, η οποία ασχολείται με τα κοινά του δήμου, και αμέσως σήμανε… συναγερμό μέσω του Διαδικτύου. Τα μηνύματα συμπαράστασης ήταν αρκετά και κάπως έτσι, αυθόρμητα, οργανώθηκε η βραδιά προστασίας του εστιατορίου, την περασμένη Πέμπτη.

Ανάμεσα στους 100 πολίτες της πόλης που βρέθηκαν στο ελληνικό εστιατόρια για να συμπαρασταθούν στους ιδιοκτήτες του βρισκόταν και ο δήμαρχος της πόλης.
«Εχουμε την αγάπη του κόσμου που μαζεύτηκε αυθόρμητα, ήρθε να μας στηρίξει.

Δεν υπάρχει μόνο η γκρίζα πλευρά. Φοβάμαι ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε παρόμοια συμπαράσταση…», δηλώνει τώρα η κυρία Αθανασίου.

Σχετικά άρθρα