Γερμανοί υπέρ της Ελλάδας (pic)

Βγήκαν στους δρόμους

Με ελληνικές σημαίες, πλακάτ με συνθήματα για την Ελλάδα και μηνύματα για αλληλεγγύη κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου Γερμανοί για να διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η οργάνωση Blockupy και σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετείχαν περίπου 1.800 διαδηλωτές.

Ανάμεσα στα πανό ξεχώρισε αυτό που έδειχνε την Άνγκελα Μέρκελ να φιλιέται με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση “Κάνουμε αλλιώς την Ευρώπη” ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διάφορων αριστερών οργανώσεων και των γερμανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Die Linke και Grunen.

RAXOI

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από μια πλατεία της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ και θα καταλήξει στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ των μεταναστών, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων. “Ούτε σύνορα, ούτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις” και “Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ” ήταν κάποια από αυτά.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις. Στη Γερμανία, το απόγευμα πρόκειται να γίνει στο Μόναχο μια διαδήλωση “Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα”. Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας “Να σταματήσει τώρα η σφαγή” των μεταναστών στη Μεσόγειο.

Σχετικά άρθρα