Γερμανία: Έρχεται lockdown με αυστηρά μέτρα (vid)

Νέα εισήγηση από τον Γερμανό Υπουργό Υγείας

Μετά τη σοκαριστική δήλωση πως έως το τέλος του χρόνου όλοι είτε θα έχουμε εμβολιαστεί, είτε νοσήσει, είτε πεθάνει, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, «επανέρχεται» και ζητά νέα πιο αυστηρά μέτρα, ίσως και lockdown.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική. Το είπε η απερχόμενη καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ χθες (22.11.2021), το επανέλαβε ο υπουργός Υγείας σήμερα. Ο Γενς Σπαν ζήτησε νέα μέτρα για να σταματήσει η «δραματική», όπως τη χαρακτήρισε, αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη Γερμανία.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών –ο αριθμός των ανθρώπων ανά 100.000 κατοίκους που έχουν μολυνθεί από covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα—έφτασε σήμερα τους 399,8, αυξημένος από τους 386,5 που ήταν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

 

Ο Σπαν, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ζήτησε να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων κατά της covid-19 ή όσων έχουν αναρρώσει και έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της επιδημίας στη Γερμανία.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, αν και εξήγησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Σχετικά άρθρα