«Για τον Τζήλο θα βρεθούν οι ένοχοι;» (video)

Τα… έχωσε στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αβραμάκης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη. Τι είπε για τον Βαγέλη Μαρινάκη και το αθλητικό νομοσχέδιο για τις Ομοσπονδίες και τα χειραγωγημένα.

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην επίθεση στον Τζήλο, στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Λευτέρης Αβραμάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/11).

«Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το αμίμητο «ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα». Αυτή η φράση πέρασε στην ιστορία παραπέμποντας σε ένα εξωθεσμικό , παρασιτικό και παρασκηνιακό σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Σήμερα, στο αντίστοιχο ερώτημα η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ο Φρουζής (πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Novartis) και ο Μαρινάκης. Είναι ο αρχηγός και το κόμμα σας αυτοί πο0υ έχουν σχέση με τον Φρουζή και τον Μαρινάκη. Ο κύριος Μαρινάκης ήταν χορηγός της νέας δημοκρατίας προεκλογικά και άλλωστε είναι γνωστή η σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Είναι γνωστή η ζέση και η πρεμούρα της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα του συγκεκριμένου επιχειρηματία που μία σειρά νομοσχεδίων στηρίζονται από επιχειρηματικές του δραστηριότητες, από την μεθόδευση της εξαγοράς της Forthnet και Nova μέχρι και την επιδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου ακόμη και του μονοπωλίου της εταιρίας Άργος» τόνισε.

Ο Τζήλος, ο φούρνος Κωνσταντινέα και οι δανεικοί

Ο βουλευτής Σερρών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τη στασιμότητα που επικρατεί στην υπόθεση της επίθεσης στον διαιτητή Τζήλο. «Για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή κυρίου Τζήλου θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν τελικά οι ένοχοι; Για την ανατίναξη των φούρνων και σπιτιών πρώην διαιτητών; Για την απαγωγή δημοσιογράφων; Για τις κλειστές κάμερες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα;» αναρωτήθηκε.

Ακόμη, στάθηκε σε πρόσφατη δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη για τους δανεικούς παίκτες των ομάδων: «Κύριε υπουργέ, είναι δυνατόν να ξυπνήσετε ένα πρωί και όλως τυχαίως και να ταυτίζεστε με τη δήλωση συγκεκριμένου παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας ότι δεν πρέπει να δίνονται παίκτες σε άλλες ομάδες για να μην αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Τόσα χρόνια που ήσασταν, σε ποια χώρα ζούσατε; Δεν γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη ΠΑΕ, επί σειρά ετών, την τελευταία 20ετία, δάνειζε ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος; Τόσα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας δεν ακούσατε τίποτα για παράγκες, στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων, εκφοβισμό και ξυλοδαρμό διαιτητών;»

«Χειραγώγηση Ομοσπονδιών σε νομοσχέδιο για τη χειραγώγηση αγώνων»

Χαρακτήρισε «προσωπική ήττα Αυγενάκη κάτω από το βάρος της έντονης κριτικής που δεχθήκατε από την αντιπολίτευση αλλά και της αμφισβήτησης του υπό κατάθεση του νομοσχεδίου σας στο εσωτερικό του κόμματος σας και της κοινοβουλευτική σας ομάδας» τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις θητείες των Ομοσπονδιών για τις οποίες είπε ότι είναι… «πρωτοφανή προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των ομοσπονδιών. Ακυρώνουν πρακτικά όλες τις δημοκρατικές αλλαγές του νόμου Βασιλειάδη. Έρχονται σε αντιδιαστολή ακόμη και με πρόσφατες πρωτοβουλίες της ίδιας της κυβέρνησης. Από τη μία φέρνεται τη σύμβαση για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων και από την άλλη, στον ίδιο νόμο προσπαθείτε να χειραγωγήσετε τις ομοσπονδίες. Είναι προκλητικό, προσβλητικό και ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ευθύνη της διακυβέρνησης και του δημοσίου συμφέροντος το γεγονός ότι επιχειρείται η χειραγώγηση των διοικήσεων των Ομοσπονδιών από συγκεκριμένα συμφέροντα στο ίδιο κείμενο με την κύρωση της σύμβασης για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων».

«Έχετε το ανάστημα να υποστηρίξετε νομοσχέδιο για τη βία;»

Για τις διατάξεις για τη βία, επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη: «Πιστεύετε ότι έχετε το ανάστημα να υποστηρίξετε ένα νομοσχέδιο για την αθλητική βία; Ήσασταν ο υπουργός που τότε ως βουλευτής στα θλιβερά επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου, με τον θάνατο του συγχωρεμένου Κατσούλη, πήγατε αρχικά στην απολογία του σωματείου στην ΕΠΟ και στην πορεία καταθέσατε και ερώτηση απέναντι στο γεγονός αυτό καθαυτό. Πως μπορείτε να εγγυηθείτε σήμερα από τη θέση του υπουργού όταν εσείς ο ίδιος είχατε πάει ως υπερασπιζόμενος μιας τακτικής και πρακτικής, χωρίς να ενοχοποιώ το σωματείο εγώ δεν έχω τίποτα μαζί του, κάποιων ανθρώπων που προκάλεσαν τον συγκεκριμένο ατύχημα και το θάνατο του συγκεκριμένου οπαδού. Αυτό το αφήνω στην κρίση του κόσμου. Όλοι κρινόμαστε».

Και κατέληξε: «Είναι προσβλητικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα η κυβέρνηση να υιοθετεί την προσέγγιση για τη διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών ενός κατηγορούμενου για τη χειραγώγηση αγώνων».

Σχετικά άρθρα