Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία

Τι ακριβώς συνέβη

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιώτες και η οποία φαινόταν σήμερα το πρωί να έχει κατασταλεί, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σε όλη τη χώρα 336 πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στρατιωτικοί, σε σχέση με την απόπειρα αυτή, υπογράμμισε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος,.

Αν και η ηρεμία δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Τουρκία, όλα δείχνουν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος του στρατού απέτυχε.

Σύμφωνα με τον Γκιουλνούρ Αϊμπέτ, αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους: στη συμμετοχή, την αντίδραση των υψηλόβαθμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και τον ρόλο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Bahcesehir University στην Κωνσταντινούπολη, οι λόγοι που φαίνεται να απέτυχε το πραξικόπημα είναι οι εξής:

Ο σχετικά μικρός αριθμός στρατιωτών που μετείχε στην απόπειρα
Το γεγονός ότι το καταδίκασαν υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Η παρουσία του κόσμου στους δρόμους, που αντέδρασε στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Απετυχε γιατι η δυναμη ειναι στην πληροφορια. Απο την στιγμη που δεν μπορεσαν να διακοψουν κινητα-ιντερνετ εχαν χασει το παιχνιδι, απεναντι στον σουλτανο, που εχει κοντα στο 50% ποσοστο δημοτικοτητας.
    Τα πραξικοπηματα στηριζονται στον φοβο. Δεν μπορεις να εκτελεσεις τις χιλιαδες κοσμου που βρισκεται στους δρομους. Στηριζεσαι στο οτι θα φοβηθουν να βγουν στους δρομους.

Comments are closed.