Γιατί δεν απαντάτε;

3 επιστολές έστειλε σε Υπουργεία η ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη για τα καράβια της Κρήτης με λαθραία τσιγάρα

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις επιστολές έστειλε στα Υπουργεία Οικονομικών, Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης (από μία σε κάθε Υπουργείο) η ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη –δια του Νομικού γραφείου του κ.Λυκουρέζου- για τα καράβια της Κρήτης με λαθραία τσιγάρα, προκειμένου να αμυνθεί στη συνεχιζόμενη λάσπη από συγκεκριμένα ΜΜΕ, έτσι ώστε να προετοιμάσει και την άμυνά της, να ερευνήσει αν πρόκειται για «μαϊμού» τσιγάρα και πακέτα κλπ αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε καμιά απάντησή του στο παραπάνω αίτημα! Ούτε από τον κύριο Τσακαλώτο, ούτε από τον κύριο Κουρουμπλή (σ.σ. Ο μόνος που κάπως υπερασπίστηκε τον Ιβάν…), ούτε και από τον κύριο Κοντονή.

Το ερώτημα είναι το ΓΙΑΤΙ… Και την απάντηση μπορεί να την δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τραβώντας το «αυτί» των αρμοδίων Υπουργών που άφησαν τον Ιβάν Σαββίδη και τη ΣΕΚΑΠ απροστάτευτους στους νταβατζήδες των ΜΜΕ!!!
-Το πιο ωραίο από όλα; Η ΣΕΚΑΠ ήταν η πρώτη εταιρεία τσιγάρου που από το 2014 και το 2015 ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ το λαθρεμπόριο τσιγάρου και γι’ αυτό το λόγο αποκαλύπτουμε σήμερα ένα ακόμη ντοκουμέντο που αποστομώνει τους αντιπάλους της ΣΕΚΑΠ.

Έτσι προχθές με σκληρή ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δεν έχει καμία εμπλοκή σε υποθέσεις λαθραίων φορτίων με τσιγάρα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αυτούσια:

Εξαιτίας επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που προσπάθησαν ψευδώς να εμπλέξουν το όνομα της ΣΕΚΑΠ σε υποθέσεις λαθραίων φορτίων, με απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία και την προστασία του καταναλωτή, δηλώνουμε ρητά ότι:

Με βάση όλους τους εσωτερικούς ελέγχους που διενήργησαν ενδελεχώς οι υπηρεσίες της ΣΕΚΑΠ, καμία σύνδεση ή σχέση δεν μπορεί να προκύψει με τα πλοία ή τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στις υποθέσεις που απασχόλησαν πρόσφατα τα ΜΜΕ.

Με δική μας πρωτοβουλία και με επίσημο τρόπο απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες, συγκεκριμένα: στο Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Οικονομικών, ΣΔΟΕ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για παροχή βοήθειας στην έρευνα και παράλληλα για να απαντηθούν οριστικά τα κατευθυνόμενα εναντίον της ΣΕΚΑΠ δημοσιεύματα. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Σε αντίθεση με τις υποθέσεις της Κρήτης, οι τελωνειακές αρχές ενήργησαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο και πολύ άμεσα, σε μια άλλη περίπτωση, ενός φορτίου που βρέθηκε στην Χαλκίδα.
Παρόλο που τα τσιγάρα που βρέθηκαν με σήμανση της ΣΕΚΑΠ ήταν πολύ λίγα (80 κούτες μεταξύ 4.500) η εταιρία μας ενημερώθηκε αμέσως.

Εμείς οι ίδιοι εκδηλώσαμε ενδιαφέρον, ζητήσαμε και λάβαμε δείγματα τσιγάρων, και ξεκινήσαμε όπως θα έπρεπε τον ενδελεχή έλεγχο.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δείχνουν πως είναι τσιγάρα – απομίμηση, πως δεν είναι αυθεντικά και δεν έχουν παραχθεί στην ΣΕΚΑΠ, επειδή ούτε τεχνικά μπορούν να παραχθούν στα μηχανήματά μας, ούτε η συσκευασία, ούτε η ποικιλία καπνού, ούτε η ποιότητα του χαρτιού χρησιμοποιούνται από την εταιρία μας. Δεν πλησιάζουν τα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά.

Κατά συνέπεια, αποκλείεται οποιαδήποτε υποψία συμμετοχής της εταιρίας μας.
Η βασική αρχή της εταιρίας ΣΕΚΑΠ είναι η νομιμότητα και ο σεβασμός προς τα δικαιώματα των καταναλωτών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ο δείκτης EBITDA για την περίοδο 2014-2016 ξεπέρασε τα 10 εκτ €, η εταιρία πλήρωσε σε φόρους στο Κράτος 375 εκτ €. Σήμερα τα προϊόντα μας με επιτυχία πωλούνται στην Ρωσία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ιράκ, Αμπχαζία, Οσσετία, Σιγκαπούρη.

Η εταιρία ΣΕΚΑΠ, όσο κανένας άλλος, έχει συμφέρον στην ανάπτυξη της επιχείρησης, στην αψεγάδιαστη φήμη, στην συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, που σημαίνει και την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς τσιγάρων που επηρεάζει αρνητικά τις θέσεις των τοπικών παραγωγών, προκαλεί μεγάλες ζημίες στον προϋπολογισμό του Κράτους και υπονομεύει την υψηλή ποιότητα των καπνικών προϊόντων που παράγονται από νόμιμες ελληνικές καπνοβιομηχανίες.

Σήμερα ο «Μαχητής» αποκαλύπτει ένα ντοκουμέντο που δείχνει τη λογική που κινείται η ΣΕΚΑΠ από την ημέρα που την πήρε ο Ιβάν Σαββίδης. Τον ΠΟΛΕΜΟ που είχε κηρύξει ευθύς εξ’ αρχής κατά των ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ προειδοποιώντας μάλιστα τους καπνιστές ότι κινδυνεύει η ζωή και η υγεία τους από τα συγκεκριμένα τσιγάρα!

Αναλυτικά διαβάστε όλο το ρεπορτάζ επί Ανίσιμωφ ακόμη στη θέση του Προέδρου και γενικού διευθυντή της Εταιρείας. :
Τον κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών εξ’ αιτίας των λαθραίων τσιγάρων με σήματα της ΣΕΚΑΠ που κυκλοφορούν και στην Ξάνθη, επισημαίνει με επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο Ξάνθης, τους βουλευτές του Νομού, τον αστυνομικό διευθυντή αλλά και τον Εισαγγελέα Ξάνθης, ο γεν. διευθυντής της ΣΕΚΑΠ Σεργκέι Ανισιμωβ

Συγκεκριμένα στην επιστολή που έστειλε και στον «Μ», ο κύριος Ανίσιμωφ αναφέρει τα παρακάτω:

ΣΕΚΑΠ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
Ξάνθη 19/06/2015
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Ξάνθης
κ. Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο
ΚΟΙΝ:
Βουλευτές Νομού Ξάνθης
Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης
Εισαγγελέα Ξάνθης
ΜΜΕ Νομού Ξάνθης
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας &
Κοινωνικής Μέριμνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κύριε Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εντοπίστηκαν στην αγορά της Ξάνθης κυρίως, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στην Αθήνα, τσιγάρα με το σήμα της εταιρείας μας τα οποία όμως είναι προϊόν αντιγραφής και παραποίησης (λαθρεμπορίας) και ουδέποτε έχουν παραχθεί από την εταιρία μας. Οι συγκεκριμένες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που φέρουν και προειδοποιητικές ενδείξεις υγείας είτε στην ελληνική γλώσσα είτε σε ξένη (κυρίως αλβανική), είναι τόσο επιτηδευμένα παραχθείσες που μόνο ένα έμπειρο και εξειδικευμένο μάτι μπορεί να εντοπίσει τις διαφορές στην παραγωγή και συσκευασία τους, σε σημείο που να παραπλανάται πολύς κόσμος που δικαιολογημένα μπορεί να πιστεύει ότι είναι προϊόντα της εταιρίας ΣΕΚΑΠ. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι ότι τα συγκεκριμένα τσιγάρα είναι τρομερά επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, διότι δεν πληρούν καμία από τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τις γενικές οδηγίες για την δημόσια υγεία, ενώ η κατανάλωση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον καπνιστή, αφού περιέχει επικίνδυνες ουσίες και προσμίξεις, είναι άγνωστες οι συνθήκες παραγωγής τους και τα προϊόντα καπνού που χρησιμοποιούνται, καθώς είναι άγνωστος ο τόπος αλλά και η μονάδα παραγωγής των. Το μόνο διακριτικό τους γνώρισμα, πέραν των ομοιοτήτων με πακέτα της εταιρίας μας, είναι η φθηνή τιμή τους σε σχέση με τα φορολογημένα που κυκλοφορούν νόμιμα από την εταιρία μας, στοιχείο που καθιστά τον κάθε καταναλωτή πλέον υπεύθυνο για τον κίνδυνο που αναλαμβάνει, χωρίς να υποτιμάται και η απώλεια εσόδων (αφού δεν έχουν επικολλημένες τις φορολογικές ταινίες) για την ίδια την εταιρία που απασχολεί 180 άτομα από την περιοχή αλλά και του κράτους που χάνει δεκάδες εκατομμύρια από φόρους και λοιπούς δασμούς.

Με αίσθημα ευθύνης η εταιρία μας απευθύνεται σε εσάς και προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη αγορά παράνομων και λαθραίων τσιγάρων άγνωστης προέλευσης, τα οποία διαδίδονται πλέον εκτεταμένα λόγω της οικονομικής κρίσης και ωθεί τον καταναλωτή να αναζητεί φθηνότερα τσιγάρα, σε λαϊκές αγορές και μέσω διανομής κατ’ οίκον από μεμονωμένους παράνομους πωλητές.

Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί με τα τσιγάρα που αγοράζουμε και να απευθυνόμαστε για τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ στα γνωστά και νόμιμα κέντρα πώλησης και τους εξουσιοδοτημένους πωλητές και αντιπροσώπους μας, αποφεύγοντας πλανόδιους και μη συμβεβλημένους με την εταιρία μας παράνομους πωλητές, και να ενημερώσουμε άμεσα τόσο την εταιρία μας όσο και τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές.

Η καταγγελία τέτοιων περιστατικών και η παροχή πληροφοριών για την παραγωγή και διανομή λαθραίων τσιγάρων είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη και συμβάλλει τόσο στην προστασία της υγείας του καταναλωτικού κοινού όσο και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγής της εταιρείας μας η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή και στην πατρίδα μας, ενισχύοντας την εθνική οικονομία.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές θα αναζητήσουμε τους υπευθύνους και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φέρουμε τους υπευθύνους ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, αφενός και αφετέρου για να διαφυλάξουμε την υγεία των καταναλωτών και υποστηρικτών της εταιρίας ΣΕΚΑΠ, που χρόνια τώρα προτιμούν τα προϊόντα μας και μας στηρίζουν ως εταιρία.

Ζητούμε την συνεργασία και την βοήθεια σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για την ΣΕΚΑΠ
Σεργκέι Ανισιμωβ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Πηγή: http://maxitisthrakis.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα