Γιατί δεν πήγε στον τελικό της Ευρωλίγκα ο Ερντογάν

Ζήτησε… 500 κενές θέσεις στο γήπεδο!

Αρχικά είχαν διαρρεύσει οι πληροφορίες ότι πιθανό να παραβρεθεί για να παρακολουθήσει διά ζώσης τον τελικό Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός. Στη συνέχεια υπήρξε η πληροφορία ότι απογειώθηκε από την Αγκυρα – όπου λίγο νωρίτερα είχε επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματός του – με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Τελικά, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν θα παραβρεθεί.

Όπως γράφει το iefimerida.gr, ο Ερντογάν είχε πράγματι εκφράσει την επιθυμία να βρίσκεται στο γήπεδο για τον μεγάλο τελικό της Euroleague στο μπάσκετ. Ωστόσο η επιθυμία διατυπώθηκε αργά και οι υπηρεσίες του δεν προλάβαιναν να εκπονήσουν στοιχειώδες σχέδιο ασφαλείας του Τούρκου προέδρου.

Παρά ταύτα, διατύπωσαν ένα απίστευτο αίτημα στις αρχές του σταδίου Sinan Erdem Dom: Να παραχωρηθούν… 500 θέσεις κενές για τον Ερντογάν και τη συνοδεία του. Το αίτημα που διατυπώθηκε στο παρά πέντε, φυσικά απερρίφθη από τις αρχές του σταδίου καθώς δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί δεδομένο ότι το στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Έτσι, ο Ερντογάν παρέμεινε στην Άγκυρα.

Σχετικά άρθρα