Γιατί δεν πρέπει να έχετε κάδο στην κουζίνα

5 καλοί λόγοι για να το αποφύγετε

Μπορεί κάποια πράγματα να είναι καλό να μην φαίνονται αλλά ο κάδος σκουπιδιών δεν είναι ένα από αυτά. Το να έχετε τον κάδο σας στο ντουλάπι που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Δείτε αναλυτικά:

#1 Μυρίζει πολύ άσχημα! Στην κυριολεξία!

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με τα δικά σας σκουπίδια αλλά τα δικά μας αν μείνουν μια μέρα παραπάνω μέσα στον κάδο -ειδικά αν πρόκειται για υπολείμματα φαγητού- μυρίζουν πολύ άσχημα και κάνουν και ολόκληρο το ντουλάπι να μυρίζει άσχημα. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια ιδίως λόγω του ότι είναι σχεδόν αδύνατον να έχετε μέσα στο ντουλάπι σκουπιδοτενεκέ με καπάκι. Φυσικά και ο κάδος με πετάλι επίσης δεν είναι καθόλου βοηθητικός για μέσα στο ντουλάπι.

Σημείωση: Πολλοί είναι αυτοί που βάζουν τον κάδο σε ντουλάπι για να μην τον βρίσκουν τα κατοικίδιά τους. Αν, όμως, πάρετε έναν κάδο με καπάκι ή πετάλι τότε τα κατοικίδιά σας δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν.

#2 Είναι άβολο (και ανθυγιεινό)

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου βολικό να πρέπει να ανοίγετε την πόρτα του ντουλαπιού κάθε φορά που θέλετε να πετάξετε κάτι στον κάδο. Από την άλλη σκεφτείτε και το γεγονός πως τις περισσότερες φορές που θέλετε να πετάξετε κάτι τα χέρια σας είναι λερωμένα – συνήθως από φαγητό. Τέλος, μπορεί να σας ξεφύγει κάτι καθώς το πετάτε και να βρεθεί εκτός κάδου πράγμα που μπορεί να συνειδητοποιήσετε μια-δυο μέρες μετά.

#3 Έχετε λιγότερες επιλογές στο να διαλέξετε κάδο

Προσπαθώντας να βρείτε έναν κάδο που ταιριάζει στο εσωτερικό του ντουλαπιού σας θα διαπιστώσετε πως είναι αρκετά δύσκολο. Από τη μια πρέπει να είναι μικρός ενώ, από την άλλη, αν είναι υπερβολικά μικρός, δεν είναι καθόλου χρήσιμος.

#4 Τρώτε χώρο από το ντουλάπι σας χωρίς λόγο

Είναι πιο σημαντικό να έχετε άδειο χώρο για αποθήκευση στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού παρά έξω από αυτό. Έτσι, μπορείτε να βάλετε σε αυτό τα απορρυπαντικά σας και ό,τι άλλο δεν έχει θέση στην κουζίνα σας και να δώσετε λίγο από τον εξωτερικό σας χώρο στον κάδο σκουπιδιών.

#5 Ξεχνάτε να πετάξετε τα σκουπίδια

Ό,τι δεν το έχετε συνέχεια μπροστά σας, το ξεχνάτε. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό όταν έχετε έναν κάδο γεμάτο τσόφλια αυγών και υπολείμματα φαγητών. Έχοντας τον κάδο σας έξω, τον βλέπετε συνεχώς και δεν ξεχνάτε ποτέ να πετάξετε τα σκουπίδια.

Η καλύτερη λύση, βέβαια, αν η κουζίνα σας οδηγεί σε μπαλκόνι είναι να έχετε έναν μεγάλο κάδο έξω από την πόρτα της κουζίνας για να μην μυρίζουν και τα σκουπίδια που πετάτε μέσα σε αυτόν.

Πηγή: spirossoulis.com

Σχετικά άρθρα