Γιατί η ΕΡΤ δεν δείχνει όλους τους αγώνες των Ελλήνων

Η απάντηση δόθηκε

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αγοράσει το «μικρό τηλεοπτικό πακέτο» των Ολυμπιακών Αγώνων, μειώνοντας έτσι το κόστος (αυτό τουλάχιστον είχε μεταφερθεί ως βασική αιτία) είναι κι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε δει τηλεοπτικά όλες τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο.

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι αγώνες υπήρξαν αρκετές απορίες, αλλά και γκρίνια για το πρόγραμμα που μετέδιδε η ΕΡΤ (ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 έχουν τον κύριο όγκο των μεταδόσεων) η οποία κορυφώθηκε σήμερα καθώς δεν μεταδόθηκαν τα δύο σκέλη του προκριματικού αγώνα της Άννας Κορακάκη στα 25μ της σκοποβολής.

Έχοντας πάρει το «μικρό πακέτο» η ΕΡΤ ναι μεν έχει δικαίωμα να ζητά από τους Βραζιλιάνους συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά οι επιλογές της δεν είναι απεριόριστες κι έτσι επιλέχθηκε να κρατηθεί το δικαίωμα για τον ημιτελικό και τον τελικό οι οποίοι θα μεταδοθούν όπως έγινε γνωστό από την ΕΡΤ1.

Κι αυτό προφανώς θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες με άλλους αθλητές, ωστόσο το θέμα είναι αν η διαφορά με το πλήρες πακέτο ήταν τόσο μεγάλη που να άξιζε τον κόπο η περικοπή εξόδων.

Σχετικά άρθρα