Γιατί καθυστερεί ο ανασχηματισμός

Καραμπόλες με ΑΝΕΛ και δυσαρεστημένους

Προς τα πίσω πηγαίνει ο ανασχηματισμός, αφού σημειώνονται καραμπόλες στο μοίρασμα των υπουργείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το iefimerida.gr η ανακοίνωση των ονομάτων που θα αποτελούν το νέο κυβερνητικό σχήμα καθυστερεί, καθώς σημειώνονται καραμπόλες με το κόμμα της συγκυβέρνησης, τους ΑΝΕΛ, αλλά και με τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα είναι στην Ινδονησία από και θα επιστρέψει αύριο.

Μάλιστα αυτή την ώρα δεν παρατηρείται καμία κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες να προσπαθούν να συμπληρώσουν το σταυρόλεξο του ανασχηματισμού. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είναι ο ένας από τους ανθρώπους του Αλέξη Τσίπρα που έχει ξεκινήσει σειρά τηλεφωνημάτων στα πρόσωπα που θα μπουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, καθώς και σε αυτά που θα μετακινηθούν. Μάλιστα κάποιοι από τους τελευταίους εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του πρωθυπουργού να τους αλλάξει χαρτοφυλάκιο.

Οπως φαίνεται λοιπόν η ανακοίνωση του ανασχηματισμού δεν αποκλείεται να γίνει αργά το απόγευμα ή το βράδυ, ενώ ακούγονται και ψίθυροι, οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώνεται πως θα πάει για αύριο το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, τέσσερα ονόματα έχουν κλειδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να αποτυπωθούν και στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για τους:

Αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος μετακινείται από το Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου και αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.

Ο Νίκος Παππάς από υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής με αρμοδιότητες στα media (ΕΣΡ, τηλεοπτικές άδειες κλπ)

Στο υπουργείο Εσωτερικών ή Διοικητικής Ανασυγκρότησης (στη θέση Βερναρδάκη) μετακινείται η Ολγα Γεροβασίλη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οπως όλα δείχνουν στην πόρτα εξόδου των υπουργείων τους βρίκσονται οι Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Μάρδας, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Βαγγέλης Αποστόλου, Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως πρώτο είχε γράψει το iefimerida παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς επίσης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Αμετακίνητοι και οι κκ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, όπως επίσης και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας καθώς και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Σχετικά άρθρα