Γίνεται Σιβηρία η Ελλάδα-Το θερμόμετρο θα δείξει -20!

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές θερμοκρασίες

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ισχυρούς ανέμους προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι, με αφετηρία την Τετάρτη, από τη δυτική και νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο όπου ο καιρός θα χαλάσει ακόμα περισσότερο.

Πόλικες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της επόμενες μέρες αρχής γενομένης από την Παρασκευή. Η χώρα ουσιαστικά θα χωριστεί στα δύο με τις βορειοδυτικές περιοχές να πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις και τις ανατολικές από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και στη νότια Ελλάδα.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ σταδιακή υποχώρηση των έντονων φαινομένων θα έχουμε από την Κυριακή. Χαρακτηριστικό των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών είναι το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο θα δείξει -2 βαθμούς κελσίου το πρωί της Κυριακής. Πολύ δύσκολα βέβαια θα είναι τα πράγματα στην βόρεια Ελλάδα. Στο Άγκριστο αλλά και στον Προμαχώνα Σερρών οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και -20 βαθμούς Κελσίου.

Στους παρακάτω πίνακες από την ιστοσελίδα meteorologos οι θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Δράμα

Τρίπολη

Καρπενήσι

Ιωάννινα

Άγκιστρο Σερρών

Προμαχώνας Σερρών

Σχετικά άρθρα