Γκάφα ολκής στη Βραζιλία

Το Κογκρέσο «μαρτύρησε» κατά λάθος το τηλέφωνο του προέδρου

«Μιλάω με τον πρόεδρο, όχι;». «Βεβαίως!»: απάντησε χαμογελώντας ο Μισέλ Τέμερ σε έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας O Globo που μόλις του είχε τηλεφωνήσει, αφού είχε βρει τον αριθμό του κινητού του προέδρου της Βραζιλίας, το οποίο είχε δημοσιευτεί κατά λάθος στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

«Με ποιόν θέλετε να μιλήσετε;» ρώτησε τον συνομιλητή του ο Μισέλ Τέμερ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία μετέφερε σήμερα αυτολεξεί τον διάλογο, που είχε προηγηθεί χθες.

Ο επικεφαλής του κράτους της Βραζιλίας συνέστησε στον δημοσιογράφο να μιλήσει με την «κυρία Νάρα» (σ.σ τη Νάρα ντε Ντέους, την επικεφαλής του γραφείου του) εφόσον ήθελε να μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπο από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτο στη Μπραζίλια.
Κατόπιν δέχθηκε καλή τη πίστη να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που του υπέβαλε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας.

Το προεδρικό γραφείο γνωστοποίησε σήμερα ότι απενεργοποίησε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου του προέδρου της χώρας έπειτα από το περιστατικό.

Χθες το Κογκρέσο δημοσίευσε κατά λάθος το τηλέφωνο του προέδρου Τέμερ μαζί με έγγραφα που ανήρτησε σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του για «παρακώλυση της δικαιοσύνης» και «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά άρθρα