Γκαράζ-οπλοστάσιο

Tι ανακάλυψαν οι αρχές στην Αμερική

Ένα κανονικό οπλοστάσιο αντίκρισαν οι αστυνομικές αρχές στο Πέιτζλαντ των ΗΠΑ όταν πρωτο-άνοιξαν τις πόρτες του γκαράζ και των άλλων κτισμάτων στην πίσω αυλή του Μπρέντ Νίκολσον.

Έξι εβδομάδες μετά την πρώτη τους επίσκεψη στο σπίτι του 51χρονου, ο Σερίφης του Τσέστερφιλντ, Τζέι Μπρουκς και η ομάδα του ακόμη μετράνε όπλα. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπολογίζουν τον αριθμό στα 5000 τουφέκια και πιστολιά.

Αρκετά από τα όπλα που βρέθηκαν στο γκαράζ, την αποθήκη αλλά και μέσα στα υπνοδωμάτια και το σαλόνι στο σπίτι του Νίκολσον είναι κλεμμένα σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες τώρα τα καταγράφουν και τα ταξινομούν.

Ο Νίκολσον και η γυναίκα του Σάρον είναι τώρα αντιμέτωποι με κατηγορίες κλοπής, κλεπταποδοχής και οπλοκατοχής, παρ όλο που όπως υποστηρίζει το ζευγάρι τα όπλα βρίσκονται νόμιμα στην κατοχή τους.

Οι αρχές ωστόσο πιστεύουν ότι ο Νίκολσον είναι μέρος δικτύου λαθραίου εμπορίου όπλων και αναζητούν ακόμη τα κίνητρα του για την συσσώρευση ενός τόσο μεγάλου αριθμού όπλων, ακόμη και σε μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην οπλοκατοχή, όπως είναι η Νότια Καρολίνα.

Πάντως γείτονες και φίλοι του κατηγορουμένου υποστηρίζουν ότι τα όπλα είναι μια οικογενειακή παράδοση των Νίκολσον, με τον παππού και τον πατέρα του να είναι γνωστοί στην περιοχή ως συλλέκτες όπλων.

 

Σχετικά άρθρα