Γκρίζα μαλλιά: πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Διαβάστε τα κατάλληλα tips

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεκαετίες που τα γκρίζα μαλλιά θεωρούνταν σημάδι γήρατος, τα τελευταία χρόνια η αντίληψη αυτή έχει ανατραπεί. Με τα κατάλληλα tips τα γκρίζα μαλλιά αποτελούν σημάδι γοητείας, ωριμότητας και δύναμης.

Κούρεμα και στυλ
Βασικός κανόνας στους άνδρες με γκρίζα μαλλιά είναι να επιλέγουν κουρέματα στα οποία το μήκος των μαλλιών να μην ξεπερνά τους 4 με 5 πόντους. Η επιλογή ενός κοντού κουρέματος -λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα του προσώπου, το lifestyle και την προσωπικότητα του άνδρα- μπορεί να μετατρέψει αυτό που θεωρείται αδυναμία σε πλεονέκτημα.

Βαμμένα ή φυσικά
Τίποτα από τα δύο δεν είναι λάθος. Εάν επιλέξουμε να κρατήσουμε το φυσικό γκρι των μαλλιών μας, τότε είναι απαραίτητη η σωστή επιλογή κουρέματος. Εάν πάλι κάποιος επιλέξει να μην είναι εμφανή τα γκρίζα μαλλιά του, τότε θα πρέπει να κάνει την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με την ηλικία του, για το τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσει.

Τι προϊόν να επιλέξω;
Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα, που βοηθούν στην ανάδειξη και τη λάμψη των γκρίζων μαλλιών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα γκρίζα μαλλιά έχουν χάσει την ελαστικότητά τους λόγω έλλειψης της φυσικής μελανίνης, πρέπει οπωσδήποτε να προτιμήσουμε ένα conditioner πλούσιο σε βιταμίνη Ε και σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε την εσωτερική ενυδάτωση της τρίχας.

Το ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει το conditioner είναι να αποφύγουμε τη αγριάδα των γκρίζων μαλλιών. Επίσης προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την τόνωση της λάμψης των γκρίζων μαλλιών είναι ειδικά διαμορφωμένα σαμπουάν. Παράλληλα, υπάρχουν προϊόντα για τη μείωση του ποσοστού των λευκών μαλλιών, τα οποία δεν συγκαταλέγονται στα προϊόντα μόνιμης βαφής.

Ενίσχυσε το λουκ αφήνοντας γένια
Δημιουργώντας ένα κοντό και ισορροπημένο μούσι, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε ένα αρμονικό ταίριασμα με τα γκρι μαλλιά το οποίο θα μας δώσει ένα διαφορετικό στυλ και θα αναδείξει την αρρενωπότητά μας.

Σχετικά άρθρα

Κέρδισε 606 φορές στον ΟΠΑΠ!

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία-σοκ για την υπόθεση εξάρθρωσης του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με τη συμμετοχή 57 ατόμων από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Βήμα», έμποροι ναρκωτικών εμφανίζονται να… κέρδιζαν περίπου τρία δελτία […]