Γλίτωσε στους «Δίδυμους Πύργους» αλλά…

Ένας Αμερικανός μεταξύ των θυμάτων σε επίθεση στην Κένυα

Ο Αμερικανός που σκοτώθηκε στην επίθεση που εξαπέλυσαν εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι είχε γλιτώσει από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και στη συνέχεια ίδρυσε μια εταιρεία για την εκπόνηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε αναπτυσσόμενες χώρες!

Οι κενυατικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως ότι ο Τζέισον Σπίντλερ είναι μεταξύ των 14 θυμάτων της επίθεσης αυτής. Όμως δύο στενοί συγγενείς του, η μητέρα του Σάρα και ο αδελφός του, Τζόναθαν, είπαν σε πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζέισον σκοτώθηκε.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω ότι ο αδελφός μου, Τζέισον Σπίντλερ, πέθανε το πρωί στην τρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Τζόναθαν. «Ο Τζέισον επέζησε από την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν μαχητής. Είμαι βέβαιος ότι τους το απέδειξε!», πρόσθεσε.

Ο Τζέισον Σπίντλερ είχε σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συμμετείχε στο πρόγραμμα εθελοντών Peace Corps. Το 2001 εργαζόταν για την επενδυτική εταιρεία Salomon Smith Barney που είχε τα γραφεία της στους δίδυμους πύργους του Γουόρλντ Τρέιντ Σέντερ, οι οποίοι κατέρρευσαν στην πιο αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί ποτέ σε αμερικανικό έδαφος.

Στη συνέχεια ο Σπίντλερ ίδρυσε στο Σαν Φρανσίσκο την εταιρεία I-Dev, η οποία είχε αναλάβει στην Κένυα ένα πρόγραμμα ηλεκτροδότησης απομονωμένων περιοχών.

Η μητέρα του εξήγησε ότι ο γιος της «ήθελε να φέρει θετικές αλλαγές στον τρίτο κόσμο, στις αναδυόμενες αγορές».

«Μας λείπει τόσο πολύ. Είναι πολύ θλιβερό που κάποιος τόσο εξαιρετικός άνθρωπος έπεσε θύμα της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Το μεγαλύτερο λάθος της επιστήμης

Η επιστήμη είναι μία από τις πιο σημαντικές επινοήσεις του ανθρώπινου γένους. Έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης και κατανόησης, «σηκώνοντας το πέπλο» της άγνοιας και της προκατάληψης, έχει υπάρξει ο καταλύτης για την κοινωνική αλλαγή και την οικονομική ανάπτυξη, αλλά έχει σώσει και αμέτρητες ζωές. Παρόλα αυτά, η Ιστορία μας έχει δείξει ότι τα πράγματα δεν […]