Γλυκά Νερά: Οι κινήσεις που πρόδωσαν τον συζυγοκτόνο

Τα ευρήματα από τις ηλεκτρονικές συσκευές που έκαψαν τον πιλότο

Mία νέα εκδοχή του τι συνέβη στη γκαρσονιέρα τον Γλυκών Νερών έδωσε ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος σε μία από τις καταθέσεις του στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν αυτή τη φορά υποστήριξε πως μετά επειτα από καβγά που είχε με τη σύζυγό του για το μωρό, την ξύπνησε και την έπνιξε με το μαξιλάρι. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πίεζε με το σώμα του το κεφάλι του θύματος στο μαξιλάρι έως ότου κατάλαβε πως εκείνη ήταν νεκρή.

«Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία», σημείωσε ο πιλότος και στη συνέχεια περιέγραψε πως η 20χρονη κοπέλα προσπαθούσε να ξεφύγει ενώ την έπνιγε.

«Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι.

Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο», σημείωσε στην ανατριχιαστική του κατάθεση ο συζυγοκτόνος.

Για 6 λεπτά έπνιγε την Καρολάιν

Για έξι ολόκληρα λεπτά από τις 04.05 έως τις 4.11 ο 32χρονος φαίνεται πως έπνιγε με το μαξιλάρι την Καρολάιν, η οποία προσπαθούσε να αντισταθεί. Οπως αποδεικνύει το smartwatch που φορούσε -και σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα-, στις 3:58 οι παλμοί της Καρολάιν ήταν 61 το λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξήθηκαν κατά 50% περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.

Η ιατροδικαστικέ έκθεση αναλυτικά αναφέρει: «Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήτταν ακαριαίος».

Το κινητό του πιλότου τον «εκαψε»
Εκτός από το smartwatch του θύματος και το πόρισμα του ιατροδικαστή, αποκαλυπτική είναι η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων μετά την ανάλυση που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου και την εφαρμογή, η οποία κατέγραφε ότι έκανε βήματα μέσα στο σπίτι την ώρα που ποτίθεται πως ήταν ακινητοποιημένος. Αναλυτικότερα, την ώρα που ο 32χρονος υποτίθεται πως ήταν δεμένος, το κινητό του κατέγραψε τις παρακάτω ενέργειες

05:22: Εκανε 29 βήματα με διανυμένη απόσταση 21,93 μέτρα ενώ υποτίθεται ήταν δεμένος
05:40: Ανέβηκε δύο ορόφους κάνοντας 103 βήματα
05:53: Καταγράφηκαν 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου
06:08: Πραγματοποίησε κλήση στο… 180
06:10: Πραγματοποίησε κλήση στο… 1000, στην προσπάθειά του να πείσει πως ήταν δεμένος και έκανε κλήσεις με τη μύτη του
06:11: Κλήση στο 100 για να ειδοποιήσει τελικά την Αστυνομία και μετά από 5 λεπτά κλήση στη γειτόνισσα

Ειμαι συνειδητοποιημένος, με νοιάζει μόνο το παιδί» δηλώνει ο πιλότοςΕΛΛΑΔΑ
Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ομολογία της δολοφονίας της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά έκανε ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στον Ant1. Ο πιλότος που για σχεδόν 40 ημέρες υποστήριζε πως άγνωστοι ληστές δολοφόνησαν την Καρολάιν, τώρα δηλώνει μετανιωμένος και ζητεί «συγγνώμη» για την αποτρόπαια πράξη του.

«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη. Είμαι συντετριμμένος… Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Μου αξίζει η τιμωρία μου και αρνήθηκα να με εξετάσει ψυχίατρος, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι έγινε», δήλωσε ο 32χρονος, ο οποίος αναφέρει πως η οικογένεια της Καρολάιν είναι και δική του οικογένεια.

Αναφορικά με την τύχη της κόρης τους, της Λυδίας που πριν από λίγες ημέρες είχε τα πρώτα της γενέθλια, που πέρασαν δίχως να είναι δίπλα η μητέρα της, ο ίδιος δήλωσε: «Ένα πράγμα θέλω πια. Το παιδί μας, η Λυδία να πάει είτε στη μια μου οικογένεια είτε στην άλλη μου οικογένεια. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή. Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας».

Ζητεί συνεπιμέλεια του παιδιού
Στο δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών, Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δεν αναφέρθηκε καθόλου στη γραμμή υπεράσπισης ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του επιθυμεί να αναλάβουν την επιμέλεια της κόρης που απέκτησε με την Κάρολαιν και οι δύο οικογένειες μαζί.

«Παρότι αντιλαμβάνομαι ότι σαν δήλωση θα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και με κακεντρέχεια στη χειρότερη, είμαι σε θέση να υπερασπιστώ την ειλικρίνεια του ισχυρισμού ότι ενδιαφέρεται πολύ για την τύχη του παιδιού», σημείωσε ο δικηγόρος. Ωστόσο, στην επισήμανση πως πρόκειται για οξύμωρο αίτημα απάντησε πςω δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο έγκλημα καθαυτό, ούτε στο αν είναι και πόσο είναι ειδεχθές.

Σχετικά άρθρα