Γλυκά Νερά – Πατέρας Καρολάιν: Άνανδρη η πράξη του Μπάμπη

Tι δήλωσε σε μεγάλη συνέντευξη του

Για συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πίτερ Κράουτς, πατέρας της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον Μάιο, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο Πίτερ Κράουτς, αναφέρει πως η παρουσία της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν, στο σπίτι τους στην Αλόννησο είναι η μόνη ανακούφιση που έχουν με τη σύζυγό του και συνεχίζει μιλώντας στη Daily Mail: «Αλλά, δεν είμαι νέος άνθρωπος και όλοι μας είμαστε θνητοί. Έχω μια βαθιά ριζωμένη ανησυχία ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παράσχω στη Λυδία εκείνα τα χρόνια που μπορεί να χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο μοναδικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσω την καλύτερη δυνατή ζωή στο παιδί της υπέροχης κόρης μου».

Τι λέει ο Πίτερ Κράουτς για τους γονείς του πιλότου
Παράλληλα, ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρεται στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι αρκετά ελεύθερη να την επισκεφθεί όποτε το επιλέξει. Ωστόσο, την γνωρίζουν στο νησί και τα συναισθήματα όλων είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίει, αλλά φαίνεται να κουβαλά τις αμαρτίες του γιου της».

Όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του

Η ανάμνηση εκείνου του πρωινού του Μαΐου, όταν οι γείτονες έφτασαν στο σπίτι τους και τους είπαν ότι η κόρη τους ήταν νεκρή, παραμένει έντονη, σχολιάζει η Daily Mail, με τον Πίτερ Κράουτς, να σημειώνει: «Είχαμε μόλις τελειώσει το πρωινό όταν ακούστηκε ένα δυνατό χτύπημα στην εξώπορτα. Αρκετοί από τους Έλληνες φίλους μας ήταν εκεί σε κατάσταση μεγάλης αγωνίας. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι έλεγαν, αλλά τελικά καταλάβαμε. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να είχε αρπάξει την καρδιά μου. Από τότε ήμουν σχεδόν παράλυτος. (…) Μπορώ να θυμηθώ αυτόν τον τεράστιο άνδρα με χέρια σαν φτυάρια, που καθόταν απέναντί μου με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό του και απλώς έλεγε ξανά και ξανά: “μπάσταρδοι, μπάσταρδοι”. Αυτό συνέβη όταν πιστευόταν ότι η Καρολάιν είχε σκοτωθεί σε ληστεία”».

Μόνο 38 ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε η αλήθεια: Η Καρολάιν, τότε 19 ετών είχε στην πραγματικότητα δολοφονηθεί από τον σύζυγό της, τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο Μπάμπης, όπως προέκυψε, είχε σκηνοθετήσει κυνικά μια ληστεία για να καλύψει το έγκλημά του, δένοντας τον εαυτό του κοντά στο σώμα της Καρολάιν με μονωτική ταινία στα μάτια και το στόμα του, αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του και στραγγάλισε το σκυλί της οικογένειας, τη Ρόξι.

Τι λέει ο πατέρας της Καρολάιν για το κίνητρο της δολοφονίας
Ο πατέρας της Καρολάιν, αναφέρεται και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο κίνητρο του δολοφόνου: «Δεν θέλω να κάνω εικασίες για το τι κίνητρο είχε- αυτό πρέπει να το καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει σωματικά. Ήταν νέα, γυμνασμένη και ικανή κικ μπόξερ, οπότε πήρε την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και την έπνιξε ενώ κοιμόταν. Φαντάζομαι ότι θα περάσει καλά εξηγώντας το αυτό στους συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι οι χειρότερες της Ευρώπης».

Ο θυμός του Ντέιβιντ προς τον γαμπρό του εξακολουθεί να βράζει. Λέει ότι «θα είχε τινάξει το κεφάλι του στον αέρα και ευχαρίστως θα είχε αναλάβει τις συνέπειες», αν γνώριζε, όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και μοιράστηκαν συλλυπητήρια στο μνημόσυνο της Καρολάιν, ότι ήταν ένοχος για τη δολοφονία της κόρης του.

Η γνωριμία της Καρολάιν με τον Μπάμπη

Ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρθηκε και στη σχέση της κόρης του με τον 32χρονο, αλλά και στη γνωριμία του με τους γονείς της. Ο ίδιος δήλωσε: «Τον περισσότερο χρόνο της τον περνούσε στο διάβασμα για τις Πανελλήνιες. Ήταν έκπληξη όταν είπε πως ήθελε να πάει διακοπές στην Πορτογαλία».

Οι δυο τους παντρεύτηκαν με μια μικρή τελετή, χωρίς τους γονείς τους, και όταν η Καρολάιν επέστρεψε παντρεμένη πια, τότε ο πατέρας της τον γνώρισε για πρώτη φορά. «Εντυπωσιάστηκα αρκετά, όπως και η Σούζαν: φαινόταν ήσυχος, ντροπαλός και με αυτοπεποίθηση. Χαρακτηριστικά που απαντώνται συνήθως στους Έλληνες άντρες. Και παρόλο που ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος από την Κάρολαιν, δεν φαινόταν ιδιαίτερα η διαφορά τους».

Σχετικά άρθρα