Γλυκά Νερά: Το ημερολόγιο της Καρολάιν

Τι έγραφε για τον 32χρονο δολοφόνο

Σε ένα διαβιβαστικό 25 σελίδων περιγράφονται οι τελευταίοι σκληροί μήνες για την άτυχη Καρολάιν την οποία δολοφόνησε στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά ο σύζυγός της Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος

Η Καρολάιν περιέγραφε μάχη της για να είναι κοντά στο παιδί της και στον Μπάμπη, τον οποίο αγαπάει αλλά από τον οποίο θέλει να φύγει, αλλά και οι πρώτες πρωινές ώρες οπότε ο πιλότος επικοινώνησε με την αστυνομία για να δηλώσει τη… ληστεία στο σπίτι τους στα Γλυκα Νερα. Έναν τόπο που έμελε να γίνει και τόπος του εγκλήματος…

Ο 32χρονος πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια γύρω στις 6. 15 το πρωί. Από το ηχητικό μέρος της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, μπήκαν από το παράθυρο του υπόγειου και ανεβαίνοντας επάνω, βρήκαν την Καρολάιν νεκρή, και επάνω της το μωρό. Ήταν δεμένη και στο λαιμό της ήταν δεμένη.

Ο Μπάμπης, ήταν δεμένος σε εμβρυακή στάση, με τα χέρια δεμένα αλλά και τα πόδια του το ίδιο. Είχε χρησιμοποιήσει σπάγγο στα πόδια του και στο στόμα του αντικολλητική ταινία. Αμέσως μόλις μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί τους είπε ότι έπεσαν θύμα ληστείας. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν βασανιστικός και αγωνιώδης.

Τα προβλήματα

Το ζευγάρι έβλεπε ειδικό, τον οποίο σταμάτησε να επισκέπτεται τον Φεβρουάριο του 2021. Η πρώτη επίσκεψη έγινε τον Νοέμβριο του 2020 για να μπορέσει η Καρολαιν να διαχειριστεί τα προβλήματα της αποβολής της και των επιπλοκών στη δεύτερη εγκυμοσύνη της. Εξεταζόμενη η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της.

Η Καρολάιν όμως δεν ήταν καλά. Από το κινητό του θύματος βρέθηκε ότι έκανε αναζητήσεις στην πλατφόρμα booking, προκειμένου να πάει σε ξενοδοχείο.

Επίσης, εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό διάστημα από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρα της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους.

Τα μηνύματα

Στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του πιλότου προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που έγραφε «you stupid». Στις 23.42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του πιλότου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Το ημερολόγιο της Καρολάιν

Σημαντικό εύρημα των αρχών είναι το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της Καρολάιν. Η σχέση τους, οι εντάσεις, τα θέματα επιλόχιας κατάθλιψης που φέρεται ότι αντιμετώπιζε η Καρολάιν, καταγράφονται σε αυτό με κάθε λεπτομέρεια.

Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου του 2019 η Καρολάιν γράφει στο ημερολόγιο: «Είμαι 18 χρονών και θέλω να προσπαθήσω να κάνω μωρό! Δεν το ‘χω πει ακόμα στον Μπάμπη. Γιατί σήμερα τσακωθήκαμε και του είπα για να τον πληγώσω πως κάποιες φορές πιστεύω πως δεν πειράζει που χάσαμε το μωρό μας, γιατί δε χρειάζεται να βλέπω την οικογένειά του. Το μετάνιωσα την ώρα που το είπα. Όταν βγαίνω εκτός εαυτού δε με ενδιαφέρει πόσο θα τον πληγώσω. Βασικά θέλω να τον πληγώσω όσο περισσότερο μπορώ. Πιστεύω πως είναι επειδή νιώθω η ίδια τόσο πληγωμένη, πολλές φορές βγάζω όλο το θυμό και τη θλίψη στον Μπάμπη. Δεν του αξίζει να του φέρομαι έτσι αλλά μερικές φορές δεν καταλαβαίνει τι χρειάζομαι και πως το μόνο που χρειάζομαι είναι να είναι δίπλα μου».

Άλλη σημείωση της Καρολάιν στο ημερολόγιο της:

«Χθες τσακωθήκαμε με το Μπάμπη γιατί των ορμονών μου ξέσπασα πάνω του. Του φώναξα, τον χτύπησα και του είπα πως δε θέλω το μωρό μας. Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες. Δεν είμαι καλά είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δε θα έκανε ποτέ κακό στο μωρό μου. Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου, που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει. Ντρέπομαι να του το πω. Ξέρω ότι θα με στηρίξει αλλά εγώ δεν μπορώ να του το πω. Δεν είμαι καλά αλλά προσπαθώ για το μωρό μου. Δε θέλω να νιώθει πως η μαμά του δεν το θέλει και δεν το αγαπάει. Τα ορμονικά μου προβλήματα είναι δικά μου. Το ότι επηρεάστηκε ο Μπάμπης αυτό δε σημαίνει ότι αφορά εκείνον».

Άλλη σημείωση αναφέρει στις 30.12.19:

«Σήμερα τσακώθηκα με το Μπάμπη. Λίγο αφού φάγαμε πρωινό.. τον χτύπησα τον έβρισα και πήγα στο γραφείο. Όλη μέρα με ρώταγε τι θέλω να φάω. Δεν έφαγα τίποτα. Είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και δεν μπορώ να κοιμηθώ έχω τρομερή ένταση. …Βγήκα στο μπαλκόνι μόνο με τη μπλούζα και έκλαιγα δεν είμαι καλά.». Σε άλλη σημείωση με ημερομηνία 31.12.19 γράφει: «Τσακώθηκε με το Μπάμπη ξανά. Αυτή τη φορά πολύ. Τον χτύπησα τον έβρισα και έσπασε τη πόρτα. Το μόνο που ήθελα ήταν να με ρωτήσει αν ήμουν καλά όταν ξύπνησα. Ξύπνησα τόσο αδύναμη και κουρασμένη. Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με το Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση».

Σε άλλη σημείωση στις 3 Ιουλίου του 20 γράφει: «Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. ….Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι. Όταν γύρισε από το νοσοκομείο, με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε. Δεν του απάντησα. …Μετά από αρκετά κλάματα και φωνές του είπα πως σκεφτόμουν πριν μείνω έγκυος να τον αφήσω αλλά μετά έμεινα έγκυος, οπότε έμεινα μαζί του για να μη μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς τους δυο γονείς του».

Σχετικά άρθρα