Γραφείο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ποια θα είναι η νέα επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στην πόλη (pic)

Να διατηρήσει το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις εντάσεις στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.

Επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου τοποθετείται η Μαρία Αντωνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι το γραφείο πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία.

Το βιογραφικό της Μαρίας Αντωνίου

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε δασολογία στην Γεωπονοδασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δασολόγος σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Δημόσιο στις Διευθύνσεις Δασών Φθιώτιδας και Καστοριάς.

Από το Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς. Το 2007 εκλέχθηκε αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο 2019 διετέλεσε Βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία. Από τον Ιανουάριο 2016 μέχρι Ιούνιο 2019 ήταν αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη για θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Η Μαρία Αντωνίου είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σχετικά άρθρα