Η Adidas πρωτοπορεί!

Παπούτσια από σκουπίδια

Προφανώς έχετε ακούσει ή έχετε παρακολουθήσει κάποιο ντοκιμαντέρ σχετικό με τη συσσώρευση σκουπιδιών (κυρίως πλαστικών) στους ωκεανούς και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν μολύνοντας το νερό και την θαλάσσια πανίδα. Οι προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη συλλογή των σκουπιδιών δεν έχουν αποδώσει σοβαρούς καρπούς μέχρι στιγμής, ωστόσο, θα μπορούσαν να βρουν ισχυρούς συμπαραστάτες αν έμπαινε στην εξίσωση το κέρδος και η Adidas δίνει το παράδειγμα.

Το παπούτσι που βλέπετε στις εικόνες έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από σκουπίδια που συλλέχθηκαν από τον ωκεανό και ανακυκλώθηκαν, ενώ η ραφή έχει γίνει με μια μέθοδο που αναπτύσσει η εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό, η οποία είναι γνωστή από την σειρά Adidas Primeknit.

Η Adidas συνεργάζεται με τον οργανισμό Parley for the Oceans και αναφέρει ότι στόχος της είναι να αναδείξει το πρόβλημα για να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι για το ζήτημα.

“Η συρραφή με ανακυκλωμένα υλικά δεν έχει τους περιορισμούς της παραδοσιακής δημιουργίας υποδημάτων. Χρησιμοποιούμε ό,τι χρειαζόμαστε και δεν πετάμε τίποτα. Η συνεργασία μας με τον οργανισμό Parley for the Oceans μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσει νέους τομείς και να καινοτομήσουμε με νέα υλικά και προϊόντα για τους αθλητές μας”

Η επίσημη στάση της Adidas είναι ότι δεν θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο παπούτσι στο εμπόριο, ωστόσο, αναφέρει ότι πρόκειται για μια ματιά από τα μελλοντικά προϊόντα και σχέδια της για εκμετάλλευση των σκουπιδιών από τους ωκεανούς.

Σχετικά άρθρα