14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η άγνωστη αλήθεια για τον Παντελίδη

Ο εξειδικευμένος σε αστυνομικά θέματα, Βασίλης Λαμπρόπουλος ανοίγει στο SDNA τον φάκελο «Παντελής Παντελίδης». Οι απαντήσεις στα 6 μεγάλα ερωτήματα, οι νέοι μάρτυρες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το μοιραίο ατύχημα και το παιχνίδι με τις φήμες και το Facebook.

Το SDNA ανοίγει την αυλαία των μεγάλων ερευνών που αφορούν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, με επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τον ρεπόρτερ της εφημερίδας «Το Βήμα» Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η πρώτη έρευνα στρέφεται στο μοιραίο ατύχημα του λαοφιλούς τραγουδιστή. Ένα χρόνο μετά η υπόθεση παραμένει σκοτεινή.

Από 18 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής κι άλλων όπως και δεκάδες εξετάσεις DNA κι αποτυπωμάτων προσπαθεί η Εισαγγελία Αθηνών να ανακαλύψει τι ακριβώς έχει συμβεί με το πολυσυζητημένο τροχαίο ατύχημα που κόστισε την ζωή, πριν από ένα περίπου χρόνο στον δημοφιλή τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Το SDNA με έξι βασικές ερωτήσεις κι απαντήσεις δίνει μία πλήρη εικόνα της υπόθεσης που έχει αποκτήσει «μυθικές» διατάσεις αλλά και σύγχυση από χιλιάδες αναρτήσεις και δημοσιεύματα με αναφορές για «ανατροπές» , «νεα δεδομένα» κλπ . Κι αυτό πέρα από υπερβολές και θεωρίες συνωμοσίας…

Πως συνέβη το ατύχημα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 στη παλιά γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης;

Το ατύχημα αποδίδεται σε τρεις λόγους. Πρώτον στην σχετική μεγάλη ταχύτητα του τζιπ (από τον πραγματογνώμονα υπολογίστηκε σε 118 χλμ την ώρα) που οδήγησε στην μοιραία ανατροπή του. Δεύτερον: από τα προβληματική πλέον κατασκευή και τα παλιά ασταθή κιγκλιδώματα της γέφυρας που είχε κατασκευασθεί το 1969 για να εξυπηρετήσει τον παλιό ανατολικό αερολιμένα του Ελληνικού που έπαψε να λειτουργεί από το 2000. Το τραγικό είναι ότι όσο ήταν σε λειτουργία το ανατολικό αεροδρόμιο (δηλαδή για 31 χρόνια) στην γέφυρα αυτή δεν είχε συμβεί ούτε ένα σοβαρό ατύχημα κι ούτε έχει καταγραφεί άλλο μετά. Τρίτον: από αναφερόμενη μέθη του Παντελή Παντελίδη της τάξης του 2,72 μικρογραμμάρια ανα λίτρο που είναι στα όρια της λιποθυμίας.


Ποιος τελικά οδηγούσε το τζιπ ;

Οι πιο πολλοί από τους αστυνομικούς που χειρίσθηκαν την υπόθεση , τους πυροσβέστες που έσπευσαν επί τόπου κι από τους αυτόπτες μάρτυρες εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Γι αυτό είχαν πάρει δείγμα αίματος για μέτρηση αλκοόλ μόνο από τον άτυχο καλλιτέχνη κι όχι από τις δύο κοπέλες την Φρόσω Κυριακου και την Μίνα Αρναούτη που ήσαν στο αυτοκίνητο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες και μέχρι προ μερικών ημερών εμφανίσθηκε νέος αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε ότι είχε βοηθήσει στον απεγκλωβισμό της Φρόσως Κυριάκου, κι ανέφερε ότι ήταν συνεπιβάτης. Όμως σε δεύτερη φάση διατυπώθηκε το σενάριο ότι ίσως δεν οδηγούσε ο Π. Παντελιδης αλλά η Φρόσω Κυριάκου. Η σύγχυση δημιουργήθηκε από την ανατροπή του οχήματος όπου μετακινήθηκαν τα σώματα των επιβατών κι έτσι βρέθηκαν ίχνη DNA σε διάφορες θέσεις του οχήματος. Χωρίς να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν αυτά υπήρξαν λόγω της αρχικής θέσης , της μετέπειτα ανατροπής ή της προσπάθειας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες από την μία πλευρά του τζιπ. Επιπλέον μέσω του δικηγόρου κ Χαράλαμπου Λυκούδη η πλευρά της οικογένειας Παντελίδη παρουσίασε εξι μελέτες πραγματογνωμόνων (ιατροδικαστές, τεχνικούς κι άλλους) ότι τα τραύματα του Παντελίδη από τα κιγκλιδώματα και τα ίχνη αίματος δείχνουν ότι ήταν συνοδηγός. Όμως υπάρχει γενική επιφύλαξη γι αυτό το σενάριο, τουλάχιστον από την πλευρά των αρχών.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα