Η… απολογία για το Facebook

Η αυτοκριτική του δημιουργού της δημοφιλούς πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκεμπεργκ

Με αφορμή τα 14α γενέθλια του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως, που δεν είναι άλλο από το Facebook, o εμπνευστής και ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κάνει έναν απολογισμό.

Μάλιστα, φαίνεται να αναγωρίζει όλα του τα λάθη κάνοντας μια σκληρή αυτοκριτική.

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Εμπιστεύθηκα λάθος ανθρώπους και τοποθέτησα ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους. Έχασα σημαντικές τάσεις και υπήρξα αργός στις αντιδράσεις μου. Ξεκίνησα το ένα μετά το άλλο προϊόντα που απέτυχαν», έγραψε με περισσή ειλικρίνεια.

Ο 33χρονος, που ξεκίνησε το κοινωνικό δίκτυο ως φοιτητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έχει κάνει ξανά αυτοκριτικές, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι μεγάλη η ψυχολογική πίεση, μετά τις συνεχείς κριτικές ότι το Facebook, που ξεπέρασε τα 2,1 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, διευκολύνει την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

«Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα, δεν είναι επειδή αποφύγαμε τα λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, έχει αρκετή σημασία, ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα σφάλουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιτύχουμε πρόοδο» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην ανάρτησή του.

Σχετικά άρθρα