Η ASUS κάνει πλάκα στην APPLE

Για τη μπαταρίας του iPhone

Συγκρίνουν τη νέα εξωτερική μπαταρία – κέλυφος που κυκλοφόρησε προσφάτως με το δικό τους μοντέλο

Οι αντιδράσεις του κοινού και τα σχόλια που προκάλεσε η νέα θήκη για το smartphone της Appleήταν τουλάχιστον κακά. Η “έξυπνη” θήκη με την ενσωματωμένη – και προεξέχουσα – μπαταρία έχει εμφάνιση η οποία θα κάνει τον μακαρίτη Steve Jobs να στριφογυρνάει στον τάφο του. Κι όμως, η Apple κυκλοφόρησε επίσημα αυτό το “αξεσουάρ” για όσους δεν αρκούνται στη μικρής χωρητικότητας μπαταρία που βρίσκεται στο εσωτερικό του iPhone 6.

Μάλιστα, ο ίδιος ο CEO της Apple δήλωσε πως η θήκη αυτή δεν είναι για καθημερινή χρήση αλλά για “μακρυνά ταξίδια”!

Η Asus δε θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, οπότε απλά κυκλοφόρησε μια απλή εικόνα στην οποία συγκρίνει τη μπαταρία και τους χρόνους του σχετικά καινούριου τηςZenFone Max με το iPhone 6s, προκαλώντας το γέλιο.

Asus-ZenFone-Max-a[1]

Το smartphone της Asus διαθέτει μπαταρία χωρητικότητος 5000mAh, τεράστια αν τη συγκρίνετε με τα μόλις 1715mAh της μπαταρίας του iPhone 6s, και οι “ενδεικτικοί” χρόνοι που σημειώνει ηAsus στο διαφημιστικό της κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, τόσο για το iPhone όσο και για τη θήκη – Κουασιμόδο.

Συνοπτικά, το iPhone συν τη μπαταρία της θήκης έχουν 25 ώρες χρόνο ομιλίας ενώ το Asus 37, 18 ώρες χρήσης internet έναντι 20 και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο έναντι 22.

Βέβαια, τα δύο smartphones διαφέρουν σημαντικά στο hardware, με το μοντέλο της Asus να είναι αρκετά πιο παχύ ενώ διαθέτει και σαφώς λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, ειδικά για τους διαφημιστές που είδαν ευκαιρία για λίγη πλάκα και την αξιοποίησαν.

Πέραν του αστείου της υποθέσεως, όμως, η αλήθεια είναι πως η θήκη – μπαταρία της Apple είναι κάτι που, αν ο Steve Jobs βρισκόταν ακόμη εν ζωή και επικεφαλής της Apple, θα είχε βάλει τους εμπνευστές της σε σοβαρούς μπελάδες.

Σχετικά άρθρα

Έτοιμο το iPhone 6!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το iPhone 6 σε δύο διαφορετικά μεγέθη οθονών. Στελέχη της Foxconn, τα οποία δεν κατονομάζονται, ισχυρίστηκαν ότι η Apple θα λανσάρει 2 εκδόσεις του iPhone 6, με οθόνες 4,7 και 5,7 ιντσών, αντίστοιχα. Και οι δύο εκδόσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διαθέτουν […]