Η χειρότερη φυλακή στον κόσμο!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από φυλακή στις Φιλιππίνες που δείχνουν δεκάδες κρατούμενους στοιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλον, μην έχοντας χώρο ούτε για να αναπνεύσουν.

Η φυλακή Quezon City «φιλοξενεί» τον εξωφρενικό αριθμό των 3.000 κρατούμενων την στιγμή που έχει κατασκευαστεί για να χωράει μόλις 800 άτομα!

Τα στοιχεία αυτά έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που διεξήγαγε το Sky News, αποκαλύπτοντας ότι σε κελιά που χτίστηκαν για να χωράνε μόνο 30 άτομα, κοιμούνται σήμερα 130. Όπως φαίνεται καθαρά στα πλάνα, οι φυλακισμένοι δείχνουν σκυθρωποί, ενώ με δυσκολία μπορούν ακόμη και να τεντωθούν σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που θυμίζει περισσότερο ορνιθοτροφείο.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρατουμένων συνδέεται με την εκστρατεία κατά των ναρκωτικών του Προέδρου των Φιλιππίνων. Ο Rodrigo Duterte έχει δεσμευτεί να πατάξει τον αιματηρό πόλεμο των ναρκωτικών λαμβάνοντας δραστικά μέτρα που έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα στην σύλληψη 40.000 ατόμων. Αυτό όπως είναι φυσικό έχει σημαντικό αντίκτυπό στις φυλακές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα συνωστισμού.

Σχετικά άρθρα