Η δίχρωμη «Νεκρά Θάλασσα» που καθηλώνει

Πόλος έλξης για τους τουρίστες (video)

Τα παράξενα χρώματα μιας αλυκής γνωστής και ως «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας» προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μα ιδέα της διχρωμίας της.

Η Yuncheng Salt Lake, στη βόρεια επαρχία Σαανσί, καλύπτει έκταση 32 τετραγωνικών μέτρων και μήκος 30 χλμ. Η λίμνη που βρίσκεται στην πόλη Γιουνσένγκ είναι ροζ από τη μια πλευρά και πράσινη από την άλλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ροζ της πλευρά περιέχει τη χημική ουσία dunaliella salina, η οποία ευθύνεται για την αλλαγή του χρώματος από το αρχικό πράσινο σε ροζ.

Η διχρωμία διαρκεί πολλά χρόνια και αλλάζει μόνο τον χειμώνα, όταν η λίμνη στεγνώνει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η λίμνη είναι μία από τις τρεις λίμνες-νησιά παγκοσμίως που περιέχουν θεϊκό νάτριο. Η ποσότητα του αλατιού που περιέχει είναι παρόμοια με εκείνη στη Νεκρά Θάλασσα στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ, χάρη στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να επιπλέουν σε αυτήν. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η λίμνη σχηματίσθηκε πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια.

Οι Κινέζοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το αλάτι της λίμνης πριν από τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, τα έσοδα από το αλάτι που παράγετο από τη λίμνη αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της χώρας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Λι Γιου (766-779 μ.Χ.) της Δυναστείας των Τανγκ (618-907 μ.Χ.).

Σήμερα, το αλάτι που παράγεται από τη λίμνη προορίζεται για βιομηχανική χρήση

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.