Η ΕΕ στήνει αερογέφυρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα

Οι δύο πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα

Η ΕΕ αρχίζει επιχείρηση αερογέφυρας για την παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας, με πολλές πτήσεις προς την Αίγυπτο, για να μεταφερθούν μέσω της συγκεκριμένης χώρας, προμήθειες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στο έδαφος της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Οι δύο πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα, μεταφέροντας ανθρωπιστικό φορτίο από τη UNICEF, συμπεριλαμβανομένων ειδών που σχετίζονται με τη διανομή φαρμάκων και κιτ υγιεινής, σημειώνει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της. «Μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τα επακόλουθά της, που οδήγησαν σε μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση για τον λαό της Γάζας, η ΕΕ συνεχίζει να εντείνει την επείγουσα βοήθειά της στον παλαιστινιακό λαό», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Αυτή η επιχείρηση μέσω της ευρωπαϊκής ικανότητας ανθρωπιστικής απάντησης (Εuropean Humanitarian Response Capacity ) θα διευκολύνει την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Πρόσθετα είδη έκτακτης ανάγκης από τα εν λόγω αποθέματα της ΕΕ είναι διαθέσιμα και έτοιμα να αποσταλούν όταν ζητηθούν από εταίρους στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ΕΕ τριπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των αμάχων που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Η χρηματοδότηση θα διοχετευθεί μέσω επιλεγμένων εταίρων ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ που δραστηριοποιούνται επιτόπου.

 

Σχετικά άρθρα