Η ΕΕ βάζει 110 εκατoμμύρια ευρώ πρόστιμο στο Facebook!

Δείτε γιατί

Εδώ και αρκετό καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμαζε πρόστιμο στο Facebook επειδή παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών της υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της εξαγοράς του WhatsApp το 2014.

Το Facebook είχε περιθώριο μέχρι τo τέλος του Ιανουαρίου για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, αλλά όπως φαίνεται αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποφύγει τελικά το πρόστιμο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Facebook δεν είπε όλη την αλήθεια όταν κατέθεσε τον φάκελο για την εξαγορά της υπηρεσίας WhatsApp και όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις τον Δεκέμβριο αφού όπως τονίζεται γνώριζε από την αχήότι θα μπορούσε να μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών από την υπηρεσία WhatsApp.

Για τον λόγο αυτό, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ ενώ παράλληλα η Γαλλία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν επιπλέον πρόστιμα για το Facebook λόγω της πρακτικής αυτής.

Όπως είναι λογικό, αυτά τα πρόστιμα που έχει να πληρώσει το Facebook είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα χρήματα που κερδίζει από την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα