Η εφαρμογή που προστατεύει το κινητό από… αδιάκριτους

Δε φτάνει απλά το κλείδωμα οθόνης με κωδικό

Πόσες φορές σου έχει τύχει να είσαι έξω για βόλτα ή να έχεις καλέσει την παρέα σου στο σπίτι και κάποιος σου ζητάει το κινητό σου για να πάρει ένα τηλέφωνο, να δει μία εφαρμογή και γενικά να το χρησιμοποιήσει; Από τη μία, δε θες να πεις όχι για να μη φανείς ότι έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά, από την άλλη, ιδανικά δε θες να πατήσει κατά λάθος -ή μη- ένα κουμπί που να τον παραπέμπει στα μηνύματα, στις συνομιλίες στο Messenger, στις εικόνες ή οτιδήποτε άλλο έχεις στο κινητό σου και προτιμάς να το βλέπεις μόνο εσύ.

Ναι, το ξέρουμε ότι υπάρχει απλά το κλείδωμα οθόνης με κωδικό, όμως, γιατί να κλειδώσεις ολόκληρο το κινητό σου αν δε θες, ενώ μπορείς να «στοχεύσεις» μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές; Αυτό ακριβώς σου λέει ότι μπορείς να κάνεις ένα app, με όνομα «AppLock».

Το AppLock, επί της ουσίας, είναι μία εφαρμογή που σου έχει τη λίστα με τα applications που έχεις εγκατεστημένες στο κινητό σου και σου δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσεις αυτό που θες εσύ, απλά πατώντας ένα λουκετάκι που έχει σχηματισμένο δίπλα στο κάθε ένα. Το ξεκλείδωμα μπορεί να γίνει είτε με κάποιο pattern που θα επιλέξεις είτε και με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος, στην περίπτωση που το κινητό σου το υποστηρίζει.

Το πιο τέλειο είναι ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις τη δυνατότητα, αν κάποιος προσπαθήσει να ψάξει το κινητό σου και βάλει λάθος κωδικό, να τον τραβήξει φωτογραφία και να ξέρεις ακριβώς ποιος είναι ο περίεργος της υπόθεσης.

Σχετικά άρθρα

Τραγωδία σε γήπεδο με 17 νεκρούς!

ο αίμα βάφτηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Ανγκόλας με μία ασύλληπτη τραγωδία, που δεν την χωρά ανθρώπινος νους. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. 17 άτομα έχασαν την ζωή τους (οι περισσότεροι από ασφυξία) κατά την διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα στην Santa Rita de Cassia και της Recreativo do Libolo, ενώ 60 […]