«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει δύο νέα ομόλογα το 2020»

Τι ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στο Reuters

Η Ελλάδα σχεδιάζει ακόμα δύο τουλάχιστον εκδόσεις ομολόγων, μέχρι το τέλος του έτους και θα μπορούσε να αναβάλει την πρόωρη αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να ενισχύσει τα ταμειακά αποθέματά της και να καλύψει επιπλέον ανάγκες χρηματοδότησης, που σχετίζονται με την επιδημία του COVID-19, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στο Reuters.

«Το σχέδιό μας είναι τουλάχιστον δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων έως το τέλος του έτους να συγκεντρώσουν περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, σημειώνοντας πως η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά την πρόωρη δόση 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, για δάνεια που λήγουν το 2021, ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε:

«Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο».

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα εξόφλησε 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ δανείων από το ΔΝΤ πέρυσι, πληρώνοντας τις δόσεις νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, μειώνοντας έτσι τη συνολική έκθεσή της στο ταμείο, σε περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

Σχετικά άρθρα