«Η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση»

Το μήνυμα του Δένδια στην Τουρκία

«Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, που παρανόμως θέλει να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, οι παράνομες ενέργειες της Άγκυρας, «αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατους τουρκο-λιβυκού μνημονίου».

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Σχετικά άρθρα