«Η Ελλάδα βάζει στο αρχείο την κρίση»

Άρθρο ιταλικής οικονομικής εφημερίδας χαρακτηρίζει ορατή την έξοδο στις αγορές

«Η Αθήνα βάζει στο αρχείο την κρίση» είναι ο τίτλος κύριου άρθρου της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore. «Η έξοδος της Ελλάδας από το σχέδιο στήριξης είναι ορατή, ενώ το ΑΕΠ αυξάνεται με ποσοστό 2,5%», γράφει ο αναλυτής Βιτόριο Ντα Ρολντ, προσθέτοντας ότι «το Γιούρογκρουπ θα επικυρώσει την οριστική αξιολόγηση και την επιστροφή στην κανονικότητα με δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές».

Σύμφωνα με την Il Sole «από έγκυρες οικονομικές πηγές της Αθήνας φθάνει το καθησυχαστικό μήνυμα ότι η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες πάει πολύ καλά». Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου εκτιμά ότι δεν είναι μια απατηλή ανακοίνωση που πρόκειται να διαψευσθεί από καποιες παλαιές πρακτικές.

«Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι Έλληνες είναι σε θέση να δουν την έξοδο του τούνελ μετά από οκτώ χρόνια αυστηρής λιτότητας», τονίζει ο Ντα Ρολντ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Υπογραμμίζει, δε, ότι παρά κάποιες εκκρεμότητες, «οι ειδικοί προχωρούν σε πρόβλεψη για πράσινο φως στο επόμενο Γιούρογκρουπ στις 22 Ιανουαρίου», και ότι «ο δρόμος θα είναι ομαλός και δεν αναμένεται να προκύψουν εμπόδια για το κλείσιμο του τελευταίου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας εντός του επόμενου Αυγούστου».

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

 1. Πράγματι έχουμε βελτίωση!
  Οι εκκλησίες τις Κυριακές γεμίζουν από νέους!
  Τις δουλειές των Αλβανών τις κάνουν ελληνόπουλα!
  Το παράνομο σεξ ( το εκτός γάμου) έχει ολοσχερώς υποχωρήσει. Έτσι οι νέoi δεν τρώνε τα λεφτά των γονιών τους σε ερωμένες με όλα τα παρελκόμενα!
  Ο Τζόγος σταμάτησε!
  Τετάρτες, Παρασκευές, Σαρακοστές νηστεύουν με ψωμί κι εληά μόνο! Πως να μη γίνεται λοιπόν οικονομία;
  Μόλις γράψεις κανένα πνευματικό το γεμίζουν από κάτω με ” αρέσκειες”! Χα-χα-χα!
  Τα λάϊκ τα λένε αρέσκειες, τα ελληνικά ανθίζουν!
  Που να βρεις πια Greeklish!
  Απ΄ το κακό πάμε στο καλύτερο! Μόνο που για καλύτερο έχουν το πήδημα απ΄ τον 5ο όροφο! Δε βαριέσαι αποκτούν και την εμπειρία του αετού!

  Βρισίδια χαμός! Για ψίλου ” στάση”! Βρισίδια για τον Καραπαπά, βρισίδια για τον παπά! Βρισίδια για το Θεοδωρίδη, βρισίδια για το Νικολόπουλο, βρισίδια για το Ρέμο! Βρισίδια για τον ΠΑΟΚ, βρισίδια για τον Άρη! Βρισίδια για τον Καμμένο, βρισίδια για τον Τσίπρα, βρισίδια για τη Χρυσή Αυγή! Βρισίδια για το Μητσοτάκη. Βρισίδια για τον ΠΑΟ!
  Κι όταν λέω βρισίδια δεν εννοώ να πεις τον Ολυμπ… Σχατόθρυλο κ.λ.π αλλά:
  Μαλ… Γαμ… Που… και αισχρόν εστί και λέγειν!

  Όλοι στον πρωτογενή τομέα: αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες κ.λ.π!
  Αεριτζήδες δεν υπάρχουν!
  Βέβαια τα ξέρουν αυτά οι Ιταλοί αλλά έλα που μας λυπούνται για το: ούνα ράτσα ,ούνα φάτσα και προσπαθούν να μας τονώσουν το ηθικό μην τυχόν και “σβήσουμε όλοι ομαδικά”!
  Φυσικά ελάχιστοι παρακαλάνε Το Χριστό να μας σώσει και σαν ανθρώπους και σαν κράτος. Και πολλοί τον βρίζουνε γιατί …. μήπως ξέρουν!
  Κατά τα άλλα θα βγούμε στις αγορές!!! Σίγουρα, για να μαζεύουμε ότι χαλάει και το πετάνε να το τρώμε!!!

  Καληνύχτα σας!!!

Comments are closed.