Η Ελληνίδα που γλίτωσε από την επίθεση!

Για καλή της τύχη, άργησε να ξυπνήσει

H Χρύσα Λεπίδα, με καταγωγή από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες και όπως κάθε πρωί πήρε το μετρό για να μεταβεί στην εργασία της. Οταν βγήκε από το τραίνο έπαθε σοκ, καθώς πληροφορήθηκε ότι έγινε  έκρηξη στον αμέσως επόμενο συρμό λίγα λεπτά αργότερα.

Η περιγραφή της στο kozanimedia.gr για τη στιγμή των γεγονότων, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Βελγίου, είναι πράγματι συγκλονιστική.

«Καλησπέρα σε όλους από τις τρομοκρατημένες Βρυξέλλες! Δεν ξέρω ακριβώς πως να περιγράψω τη σημερινή κατάσταση, νομίζω πως δεν υπάρχουν λόγια για τα όσα συμβαίνουν. Ξέρω πως όλοι έχετε ενημερωθεί πλέον για το τι συμβαίνει εδώ oπότε δεν θα σας τα πολυλογώ και ούτε θα τα επαναλάβω. Σήμερα το πρωί βρισκόμουν στο metro (γραμμή 5), πηγαίνοντας στη δουλειά  και όπως κάθε μέρα χάζευα στο κινητό μου.

Όταν διάβασα για την έκρηξη στο αεροδρόμιο ενημέρωσα κατευθείαν τη μητέρα μου, η οποία μου είχε στείλει ήδη,  ότι όλα είναι καλά στην πόλη και πως δεν πρέπει η ανησυχεί για μένα  γιατί η έκρηξη ήταν αρκετά μακριά, οπότε στην πόλη είμαστε όλοι ασφαλείς. Κάθε φορά της εξηγώ ότι τα media κάποιες φορές υπερβάλλουν προσπαθώντας να την ηρεμήσω. 5 λεπτά αργότερα, και ενώ ακόμα βρίσκομαι στο metro, έγινε η έκρηξη.

Για καλή μου τύχη ήμουν στο μπροστινό metro μόλις είχαμε περάσει την στάση όπου έγινε η έκρηξη. Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι έγινε κάποιο ατύχημα κάπου κοντά, εξ’ ου και ο θόρυβος. 2 λεπτά αργότερα, με το κινητό στο χέρι κατέβηκα από το metro και  διάβασα ότι ο θόρυβος που ακούσαμε ερχόταν από την προηγούμενη στάση όπου  έγινε η έκρηξη. Δεν ξέρω τι να πω, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι ήμουν τόσο κοντά. Σήμερα απλά όλη μέρα σκέφτομαι ότι αν δεν έτρεχα να προλάβω το metro το πρωί, (ναι είχα αργήσει να ξυπνήσω και αναγκαστικά έτρεχα!) θα ήμουν εγώ στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!

Πολύ καλή μου φίλη την οποία είχα προειδοποιήσει καθώς θα έπαιρνε το ίδιο metro, μου έστειλε φωτογραφίες απ το σημείο της έκρηξης για να με ενημερώσει ότι είναι καλά και πως το metro τους είχε ήδη αλλάξει πορεία. Το metro στο οποίο επέβαινε σταμάτησε και τους ανάγκασαν να περπατήσουν με τα πόδια μέχρι την επόμενη στάση μέσα απ το tunnel ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Από εκείνη την ώρα λοιπόν ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε επιφυλακή, ο στρατός έχει βγει πάλι στο δρόμο, αστυνομία παντού, φοβισμένος κόσμος. Έχουν σημάνει συναγερμό και η πόλη θα βρίσκεται okay πάλι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις επόμενες μέρες. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα μαγαζιά κλειστά. Περιττό να πω ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται, ενώ  μας έχουν ενημερώσει ότι τα taxi μόνο για σήμερα θα μεταφέρουν κόσμο δωρεάν. (Μαντέψτε! Προφανώς και είναι ακατόρθωτο να βρεις taxi! )

Από εδώ και πέρα αισιοδοξία, και πίστη πως όλα θα επανέρθουν στους ρυθμούς τους! Συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων! Τα φιλιά μου…»

Σχετικά άρθρα