«Η ελληνική ακτοφυλακή εισήλθε στα τούρκικα ύδατα»

Τι υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα

Για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό κάνει λόγο η τουρκική πλευρά, δημοσιοποιώντας και σχετικό βίντεο από τα ανοιχτά στο Αϊβαλί.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Αναντολού», η τουρκική ακτοφυλακή απομάκρυνε πλοία του λιμενικού της Ελλάδας που είχαν εισέλθει παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Οι πρόσφυγες-μετανάστες σπρώχτηκαν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή, αφαιρώντας τον κινητήρα της πλαστικής λέμβου, και τότε ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού επενέβη προστρέχοντας σε βοήθεια», αναφέρει το τηλεγράφημα του «Αναντολού», που μεταδίδει ότι βρέθηκαν αντιμέτωπα έξω από το Αϊβαλί 3 σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και 5 της τουρκικής, ενώ μέσα στο σκάφος επέβαιναν 10 πρόσφυγες-μετανάστες.

Το τουρκικό λιμενικό δημοσιοποίησε και βίντεο, σύμφωνα με το οποίο, φαίνεται το ραντάρ της ακτοφυλακής της Τουρκίας να εντοπίζει τα ελληνικά σκάφη που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να απομακρύνονται από τις τουρκικές λιμενικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα