Η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο (pics & video)

Aνήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Στις 8:15 η κ. Σακελλαρόπουλου έφτασε στον Λευκό Πύργο, όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά την άφιξη της προέδρου της Δημοκρατίας η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε το εμβατήριο της σημαίας.

Στη συνέχεια, η κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα μπήκαν στον Λευκό Πύργο. Ο δήμαρχος της πόλης μαζί με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο, Αναστάσιο Σπανό βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο του Λευκού Πύργου και ύψωσαν την ελληνική σημαία με την μπάντα να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.

Πρόκειται για την σημαία που υψώθηκε το 1912 και βρίσκεται στο πολεμικό μουσείο.

Στον Λευκό Πύργο το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.

Δυναμικό “παρών” έδωσε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων με τα μέλη του να παρατάσσονται μπροστά από το μνημείο φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους.

Σχετικά άρθρα