Η επική γκάφα στο Squid Game

Αυτό δεν το υπολόγισε κανείς

Tο Netflix ανακοίνωσε ότι θα επεξεργαστεί ψηφιακά τα πλάνα της επιτυχημένης νοτιοκορεάτικης σειράς, Squid Game, ώστε να μην εμφανίζεται αριθμός τηλεφώνου, μετά τη διαμαρτυρία γυναίκας που ενημέρωσε ότι είναι κάτοχος του εν λόγω αριθμού και λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις μετά την προβολή του επεισοδίου.

Η σειρά πραγματεύεται την περιπέτεια ανθρώπων που συμμετέχουν σε διεστραμμένες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών για να απαλλαγούν από τα υπέρογκα χρέη τους. Όσοι χάνουν, πεθαίνουν ή δολοφονούνται. Προκειμένου να συμμετέχουν στα παιχνίδια, οι πρωταγωνιστές καλούν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό ο οποίος, όμως, είναι πραγματικός και ανήκει σε γυναίκα επιχειρηματία από τη Νότια Κορέα.

Η γυναίκα, που ζει στην πόλη Seongju, δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας της ότι, από την κυκλοφορία της σειράς, λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις και μηνύματα «σε σημείο που μου είναι δύσκολο να συνεχίσω την καθημερινή ζωή». «Χρησιμοποιώ αυτόν τον αριθμό για περισσότερο από 10 χρόνια οπότε εξεπλάγην με όλες αυτές τις κλήσεις. Υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 αριθμοί που έπρεπε να διαγράψω από το τηλέφωνό μου», είπε στο Money Today. Εξήγησε δε, ότι αρχικά δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε. «Στην αρχή δεν ήξερα το γιατί, αλλά ένας φίλος, μού είπε ότι ο αριθμός μου φαίνεται ως ο αριθμός κλήσης στο Squid Game για να συμμετάσχουν οι πρωταγωνιστές στα παιχνίδια. Και τότε το κατάλαβα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα απέρριψε μία προσφορά αποζημίωσης 5 εκατ. γουόν δηλαδή σχεδόν 4.200 δολ. Το Netflix δεν έχει σχολιάσει σχετικά, έχει παροτρύνει όμως τους οπαδούς της σειράς να μην καλούν τον συγκεκριμένο αριθμό. «Μαζί με την εταιρεία παραγωγής, εργαζόμαστε για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας των σκηνών με αριθμούς τηλεφώνου όπου είναι απαραίτητο», δήλωσε την Τετάρτη το Netflix. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το Netflix έφτασε στην κορυφή της λίστας σε 90 χώρες μέσα σε μόλις 10 ημέρες. Ενώ το είδος της σειράς δεν είναι καινούργιο για το κοινό, τα εντυπωσιακά οπτικά του, η φωτογραφία, οι χαρακτήρες αλλά και η μελέτη της ανθρώπινης φύσης έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα