Η ΕΡΤ απαντά στον Σεραφείμ

Μεταδώσαμε τους αγιασμούς σε Αθήνα, Πειραιά και Νέα Μηχανιώνα

Με αναλυτική ανακοίνωση για την κάλυψη των Θεοφανείων απάντησε η ΕΡΤ στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ πως με κυβερνητική παρέμβαση ανακλήθηκε η απόφαση να μεταδωθούν απευθείας από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης οι εορτασμοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Σχετικά με δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη περί δήθεν μη κάλυψης του εορτασμού των Θεοφανείων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».

Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.

Προφανώς οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ασπάζεται την άποψη πως έγιναν με πρόθεση την κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Χρόνια πολλά.

 

Σχετικά άρθρα