Η Ευρώπη «θωρακίζεται» για την Πρωτοχρονιά

Yπό τον φόβο των τζιχαντιστών

«Φρούριο» η Ευρώπη υπό το φόβο τρομοκρατικού κτυπήματος με την έλευση του νέου έτους.

Οι αρχές της γηραιάς ηπείρου βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής μετά τα τυφλά χτυπήματα σε Νίκαια και Βερολίνο που έβαψαν με αίμα τις δύο πόλεις. Από το Μιλάνο, έως το Λονδίνο και από το Παρίσι έως το Βερολίνο και το Βατικανό, οι αρχές λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στις υπαίθριες αγορές και τους δημόσιους χώρους όπου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, στήνουν οδοφράγματα από μπετόν προκειμένου να εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων και δημιουργούν ζώνες ασφαλείας για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει απειλήσει επανειλημμένως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δείχνοντας το κτηνώδες πρόσωπό του με την πρόσφατη τραγωδία στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Εκκλησίας της Μνήμης στο Βερολίνο.

Στη Γαλλία, τη χώρα που έζησε στο πετσί της το 2016 την ισλαμική τρομοκρατία, πάνω από 90 χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες βρίσκονται επί ποδός για να επιτηρούν τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Επιπλέον, δημιουργούνται ζώνες ασφαλείας κυρίως στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές στις οποίες στήνονται και οδοφράγματα από μπετόν προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση των οχημάτων και φορτηγών.

Στη Γερμανία, όπου είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό.

Στο Βερολίνο ενόψει της μεγάλης πρωτοχρονιάτικης γιορτής στην Πύλη του Βραδεμβούργου, οι αρχές βρίσκονται επί ποδός.

Πάντως, η αιματηρή επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά δεν κρατά τους Γερμανούς μέσα στα σπίτια τους. Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, Γερμανοί και τουρίστες, θα γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους με τις αρχές να λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι γερμανικές αρχές στόχο έχουν να μετατρέψουν το Βερολίνο σε απόρθητο φρούριο: Πάνω από 1.700 αστυνομικοί και 700 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν επιστρατευτεί για την ασφάλεια των πολιτών. Επιπλέον, σε κομβικά σημεία του Βερολίνου θα στηθούν οδοφράγματα από μπετόν για να εμποδίσουν την διέλευση οχημάτων προκειμένου να απομονωθούν οι δρόμοι όπου θα είναι συγκεντρωμένο το πλήθος.

Ορισμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας θα είναι οπλισμένοι με πολυβόλα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο ενώ τσάντες, σακίδια και βαλίτσες απαγορεύεται να έχουν μαζί τους. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να κουβαλούν γυάλινα μπουκάλια και πυροτεχνήματα.

Για ό,τι συμβαίνει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η αστυνομία του Βερολίνου θα ενημερώνει τους πολίτες μέσω Twitter.

Σχετικά άρθρα