Η Ford εκτυπώνει… αυτοκίνητα

Τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι ένας 3D εκτυπωτής

Ίσως είναι δύσκολο να αγοράσετε ένα Ford GT και γι΄ αυτό η Ford σας δίνει τη δυνατότητα να το εκτυπώσετε μόνοι σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν εκτυπωτή 3D και τα σχέδια για το αυτοκίνητο.
Η θρυλική εταιρεία αυτοκινήτων αγόρασε την τρίτη μηχανή 3D εκτύπωσης που κατασκευάστηκε ποτέ, το 1988, και από τότε έχουν παραχθεί πάνω από 500.000 3D εξαρτήματα, όπως τιμόνια, εισαγωγές αέρα, δομικά στοιχεία, με το 500.000ό να είναι ένα κάλυμμα κινητήρα για το τελευταίο Ford Mustang. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανοίξει μια ψηφιακή βιτρίνα όπου προσφέρει αρχεία, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε, για τον 3D εκτυπωτή σας.

Τι καλύτερο από το να «μεταφέρεις» ένα προϊόν από τη φαντασία σου έτοιμο για δοκιμή, μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Αυτό επιτρέπει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς να πειραματιστούν με μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικά σχέδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και με ελάχιστες δαπάνες. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι το τέλειο εξάρτημα μπορεί να εντοπιστεί μεταξύ όλων των δυνατών επιλογών, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ford 3D Store Images

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει την ευκαιρία στους ειδικούς και γνώστες της τεχνολογίας να μπορούν να κατεβάσουν και να κατασκευάσουν περισσότερα από 1.000 μοντέλα σε μικρογραφία, ενώ οι υπόλοιποι από εμάς μπορούμε να αποκτήσουμε μια 6 ιντσών σε μήκος pre-printed έκδοση.

Tο αρχείο που θα κατεβάσετε δεν σας επιτρέπει μόνο να εκτυπώνετε μια επιτραπέζια έκδοση του αγαπημένου σας Ford σε κάποιο γκρι πλαστικό, αλλά σε οποιοδήποτε μέγεθος και από οποιοδήποτε υλικό, το οποίο μπορεί ο εκτυπωτής σας να «χειριστεί». Οι 3D εκτυπωτές μπορούν πλέον να εκτυπώσουν σε χρυσό, ασήμι και τιτάνιο, είτε σε μικρό μέγεθος όσο ένα κόσμημα είτε σε πιο μεγάλο, όσο δηλαδή ένα τραπεζάκι.

Προηγμένη τεχνολογία εκτύπωσης 3D χρησιμοποιήθηκε και για τη δημιουργία του νέου Ford GT Supercar, του οποίου το τιμόνι και οι μοχλοί αλλαγών ήταν όλα τυπωμένα σε 3D ως πρωτότυπα πριν από την παραγωγή.

ford-gt-a640

Καθώς η 3D εκτύπωση παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πραγματικών αυτοκινήτων της Ford, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανοίξει το πρώτο online κατάστημα με 3D μοντέλα αυτοκινήτων, το οποίο περιέχει πάνω από 1.000. Αυτά οι πελάτες μπορούν να τα αγοράσουν ή να τα εκτυπώσουν στο σπίτι τους. Μπορούν να αγοράσουν τα μοντέλα, προεκτυπωμένα ή σε μορφή .stl, του Ford GT, του Ford Mustang και του Focus R, αυτοκίνητα για τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί τεχνικές 3D εκτύπωσης στα πρωτότυπα!

ford-gt-c640

Σχετικά άρθρα