Η φωτιά στο Cayenne σκότωσε τον Μαυρίκο

Τι ανέφερε ο Ιατροδικαστής για τον θάνατο του εκδότη

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες στην Porsche Cayenne που οδηγούσε βρήκε φρικτό θάνατο ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Αυτό έδειξε η νεκροτομή στη σορό του 42χρονου εκδότη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πανεπιστημιακή Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Ωστόσο, την πλήρη εικόνα για την κατάσταση του Παναγιώτη Μαυρίκου θα έχουν οι Αρχές περίπου σε είκοσι μέρες, όταν ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Οι αστυνομικοί περίμεναν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της νεκροτομής, αφού πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος ανέφεραν χθες ότι τις τελευταίες ημέρες είχε έντονη αδιαθεσία και πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση. Παράλληλα, μαρτυρίες αυτοπτών ανέφεραν ότι τον διέκριναν να έχει γύρει στο κάθισμά του, ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο τζιπ.

Ετσι, εξετάστηκε το σενάριο να είχε προηγηθεί της φωτιάς ενδεχομένως κάποιο καρδιολογικό ή άλλο επεισόδιο και από αυτό ο εκδότης να έμεινε ανήμπορος να αντιδράσει και να βγει από το αυτοκίνητό του. Όπως έλεγαν όμως αστυνομικοί, κατά πάσα πιθανότητα ο Παναγιώτης Μαυρίκος έχασε τις αισθήσεις του πολύ γρήγορα από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά εξαιτίας των καπνών και της έλλεψης οξυγόνου μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Σχετικά άρθρα