Οι «γκέλες» του Ταχιάου και το μέτωπο κατά Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη

Κάπου το… έχασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μία ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου και υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στη συμπρωτεύουσα, δίχασε την πόλη, προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και την έκρηξη του ίδιου του Γιώργου Σαββίδη.

«Δεν θα με δείτε σε σουίτες ξενοδοχείων ή γηπέδων, σε κότερα και σε κακόγουστους διαγκωνισμούς για την εύνοια οικονομικών παραγόντων. Η δική μου οπτική για τον κόσμο δεν είναι «άσπρο – μαύρο», από την μια πλευρά ο Ιβάν και από την άλλη ο Μαρινάκης ή όποιο άλλο όνομα σκέφτεστε να προσθέσετε. Δεν γνωρίζω κανέναν τους, ούτε είμαι διατεθειμένος να κάνω τεμενάδες σε οποιονδήποτε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ταχιάος στην ανοιχτή επιστολή του προς τους ψηφοφόρους. Στην επίθεση κατά της οικογένειας Σαββίδη η απάντηση ήρθε άμεσα με επτά μόλις λέξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο τον Γιώργο Σαββίδη ο οποίος έγραψε: «Ακόμη ένας γραφικός τύπος που ασκεί μικροπολιτική».

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν στην ανοιχτή επιστολή Ταχιάου ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλεχος της ΝΔ και άλλοτε στενός συνεργάτης στο δημοτικό συμβούλιο του βουλευτή του κόμματος Σταύρου Καλαφάτη, Μάκης Κυριζίδης «Δεν μας κάνει αίσθηση που παραληρεί ο κ. Ταχιάος. Η έλλειψη προγράμματος της παράταξής του τον οδηγεί σε συνεχή αλαζονικά και εγωκεντρικές παρεμβάσεις. Είναι ανερμάτιστος και ακατάλληλος για δήμαρχος. Στόχος του είναι αποπροσανατολίσει το δημόσιο λόγο. Δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχει επιλέξει. Ωστόσο μας προβληματίζει η επόμενη μέρα με τον Κλεισθένη» δήλωσε στο ethnos.gr ο ανθυποψήφιός του για το δήμο Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης.

Οι γκέλες του Νίκου Ταχιάου

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Νίκος Ταχιάος βγαίνει εκτός γραμμών, χάνει την ψυχραιμία του και επιτίθεται χωρίς μέτρο και όριο. Η χτεσινή ανοιχτή επιστολή του Νίκου Ταχιάου έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από γκέλες που έπεσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τον περασμένο Μάρτιο ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, σε εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη ήρθαν σε αντιπαράθεση σχετικά με τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και για τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου.

Όταν η αντιπαράθεση κορυφώθηκε, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό αποχαιρέτισε τους συνομιλητές του, κλείνοντας το τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα και ενώ η εκπομπή συνεχιζόταν, ακούστηκε ο κ. Ταχιάος, προφανώς νομίζοντας ότι είναι εκτός αέρα, να λέει «γ@@@@@ τον τον μ@@@@α». Ένα μήνα αργότερα ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε σεξιστικά για το πρόσωπο της έτερης ανθυποψήφιάς του Κατερίνας Νοτοπούλου δηλώνοντας για το πρόσωπό της ότι «στην κοπτοραπτική θα είχε διαπρέψει περισσότερο απ’ όσο στην καθαριότητα».

Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Νίκου Ταχιάου και στον γάμο του υποψήφιου δημάρχου Μάκη Κυριζίδη. «Μόλις ήρθε ο Νίκος Ταχιάος τον χαιρέτησα και ξαφνικά σε κατάσταση εκτός ελέγχου μπροστά σε 50 ανθρώπους μη σεβόμενος ότι ήταν καλεσμένος σε γάμο με έβρισε, σχεδόν χειροδίκησε, με αποκάλεσε τελειωμένο, με απείλησε εμμέσως», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του προεκλογικού αγώνα του Μάκη Κυριζίδη Θόδωρος Δοϊρανλής για το γεγονός . Μετά το περιστατικό ο κ.Ταχιάος αποχώρησε από την εκκλησία.

Τι χρεώνει η «πιάτσα» της Θεσσαλονίκης στον Ταχιάο

Στο Νίκο Ταχιάο εξάλλου χρεώνει και η πιάτσα της Θεσσαλονίκης αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ την επικράτηση Μπουτάρη για λίγους ψήφους από τον Κώστα Γκιουλέκα το 2010. Εκείνη την περίοδο ο στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη στήριξε ανοιχτά τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αποχωρώντας από τη ΝΔ και χαρακτηρίζοντας ως την ακροδεξιό και ναζιστικό μόρφωμα. Αρκετοί είναι και αυτοί που δεν ξεχνούν εκείνη τη στάση του και του το χουν «φυλαγμένο» στη Θεσσαλονίκη. Ισως όλα αυτά ήταν που έκαναν και τον τότε πρόεδρος της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Γιώργο Ορφανό αγνοοώντας την επίσημη κομματική επιλογή του Νίκου Ταχιάου.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Σχετικά άρθρα