Η Google προχωρά σε ξεσκαρτάρισμα ανενεργών λογαριασμών

Πώς θα διατηρήσετε τον δικό σας

Ξεκινάει από σήμερα 1 Δεκεμβρίου, η επιχείρηση… εκκαθάρισης παλιών λογαριασμών του Gmail από την Google, όπως είχε προαναγγελθεί. Συγκεκριμένα, θα διαγραφούν λογαριασμοί που δεν είναι ενεργοί για δύο χρόνια και η εκκαθάριση θα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο που σχετίζεται με το mail, όπως τα αρχεία στο Drive, στο Google Photos και στο Docs.

Η Google δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία σχετικά με το πόσοι λογαριασμοί χαρακτηρίζονται ως ανενεργοί, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της βάσης χρηστών, θα μπορούσε να υπάρχει πολύς δωρεάν αποθηκευτικός χώρος που χρηματοδοτεί η εταιρεία για λογαριασμούς που δεν είναι ενεργοί.

Η Google δήλωσε ότι προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν.

Πώς θα κρατήσετε τον λογαριασμό σας

Ωστόσο, υπάρχουν και χρήστες που θα εξαιρεθούν από τη διαγραφή. Ένας λογαριασμός μπορεί να διασωθεί από τον «αφανισμό» εάν έχει χρησιμοποιηθεί για την αγορά προϊόντος ή συνδρομής της Google (όπως η πληρωμή για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο) ή εάν πρόκειται για λογαριασμό ενός οργανισμού. Η νέα πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google.

Οι διαγραφές αρχίζουν την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο, δεν θα γίνουν όλες μέσα σε μια ημέρα. Η Google λέει ότι θα ακολουθήσει μια «σταδιακή» προσέγγιση ξεκινώντας με λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

Η εταιρεία θα στείλει επίσης προειδοποιήσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού, καθώς και στη διεύθυνση ανάκτησης, πριν προχωρήσει σε διαγραφή.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας δεν θα εξαφανιστεί, συνδεθείτε στο Gmail και η Google θα το μετρήσει ως δραστηριότητα. Η είσοδος μέσω Gmail στο YouTube, το Drive ή κάποιας εφαρμογής στο Play Store μετρά επίσης ως δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα