Η γυναίκα πήρε πλέον τη… θέση της στη Monopoly

Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους άνδρες

Ο «Κύριος Μονόπολη» έχει αντικατασταθεί από την ανιψιά του στη νέα έκδοση του θρυλικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, η οποία παρουσιάστηκε χθες.

Η επίσημη μασκότ του παιχνιδιού έδωσε τη θέση της στην «Κυρία Μονόπολη», η οποία έχει κοινωνικές ευαισθησίες και είναι υπέρμαχος της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Το νέο επιτραπέζιο θα πάρει το όνομα της φιγούρας που έχει το εξώφυλλο και σε αυτό αποστολή των παικτών δεν είναι οι επενδύσεις σε σπίτια και οικόπεδα. Αντίθετα, θα πρέπει να αγοράζουν γυναικείες εφευρέσεις, όπως το WiFi και το σύστημα ηλιακής θέρμανσης.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παίκτριες στο παιχνίδι αυτό ξεκινούν με περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους παίκτες και παίρνουν 240 δολάρια, αντί τα 200 που παίρνουν οι άνδρες παίκτες, κάθε φορά που περνούν από την αφετηρία.

Αυτή η εκδοχή είναι μια αντιστροφή της πραγματικότητας στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, όπου οι γυναίκες βγάζουν μόνο 81% σε σχέση με ό,τι βγάζουν οι άνδρες συνάδελφοί τους, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Στη συσκευασία του επιτραπέζιου αυτού εικονίζεται η «Κυρία Μονόπολη» με μια κούπα καφέ στο χέρι να συστήνει το παιχνίδι ως «το πρώτο παιχνίδι στο οποίο οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες».

Το παιχνίδι θα διατίθεται στις ΗΠΑ από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, του Βελγίου και της Μαλαισίας.

Ανάμεσα στις ειδικές εκδόσεις του παιχνιδιού που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν είναι: Η Monopoly Star Wars, η Monopoly Game of Thrones και η Monopoly για τους Millennials.

Σχετικά άρθρα