Οι ΗΠΑ χάνουν το Μουντιάλ λόγω Τραμπ!

Κόντρα της FIFA με τον νέο πρόεδρο της Αμερικής

Παράπλευρες απώλειες… θα τις ονομάτιζαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, αν αφορούσαν «αστοχία» των «έξυπνων βομβών» σε κατάσταση πολέμου. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, η «απώλεια» δεν αφορά πόλεμο, αλλά… ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα το Μουντιάλ 2026, τη διοργάνωση του οποίου κινδυνεύουν να χάσουν οι ΗΠΑ, εξαιτίας του διατάγματος που εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα στους πολίτες έξι μουσουλμανικών χωρών.

Το θέμα της ταξιδιωτικής οδηγίας του Αμερικανού προέδρου έθιξε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) Τζιάνι Ινφαντίνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν μέχρι πρότινος το φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2026, είτε μόνες τους, είτε μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό. Θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα διεξαχθεί με 48, αντί για 32 ομάδες, γεγονός που θα σημάνει μία νέα εποχή για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, όπως την εμπνεύστηκε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς από την ηγεσία της FIFA, η οποία θα αποφανθεί για την τακτική που θα ακολουθήσει. Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, δεν φαίνεται να «καίγεται» για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2026, πολύ δε περισσότερο να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης του μεταναστευτικού του διατάγματος, προκειμένου να ικανοποιήσει τη «διεφθαρμένη», κατά το FBI, Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σχετικά άρθρα