Η κόρη του Σεΐχη πήγε να το σκάσει

Θρίλερ με τη σύζυγο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ξαφνικής φυγής της συζύγου του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ (Mohammed Bin Rashid al-Maktoum), πριγκίπισσας Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν από το Ντουμπάι. Η πριγκίπισσα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, εγκατέλειψε τον σύζυγό της παίρνοντας μαζί της τα δύο της παιδιά (τον 7χρονο γιο της Zayed και την 11χρονη κόρη της Al Jalila) και 35 εκατομμύρια δολάρια, και ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Σεΐχης φαίνεται ότι είναι «υπεύθυνος» και για την εξαφάνιση της 34χρονης κόρης του, Latifa (κόρη από άλλη σύζυγο) η οποία ζήτησε άσυλο το 2018 για να δραπετεύσει από το Ντουμπάι και έκτοτε αγνοείται. Σύμφωνα με δηλώσεις της Radha Stirling, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας Λατίφα, της κόρης του Σεϊχη, να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

Η πριγκίπισσα Λατίφα πριν εξαφανιστεί είχε γυρίσει ένα βίντεο όπου εξομολογούνταν την πρόθεσή της να το σκάσει από τον πατέρα της και τον φόβο της ότι αν αποτύγχανε, αυτός θα τη σκότωνε ή θα τη βασάνιζε. «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, είτε είμαι νεκρή είτε βρίσκομαι σε μια πολύ, πολύ, πολύ άσχημη κατάσταση» λέει στο βίντεο η σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ.

Η πριγκίπισσα Λατίφα, έμπειρη αλεξιπτωτίστρια ελεύθερης πτώσης, θεωρούσε πάντα ότι ζούσε σε μια χρυσή φυλακή και επί επτά χρόνια σχεδίαζε την απόδρασή της μέσω ενός γιοτ που θα την οδηγούσε στην Γκόα της Ινδίας. Όμως 40 χλμ. προτού φθάσει στις ινδικές ακτές στις αρχές Μαρτίου, κομάντος εισέβαλαν στο γιοτ όταν βρισκόταν ακόμη σε διεθνή ύδατα και την απήγαγαν. Έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Σχετικά άρθρα